„Credință, ie și natură în artă”, vernisaj expozițional la teatrul din Petroșani, pe 26 iulie 2023

Home Cultură „Credință, ie și natură în artă”, vernisaj expozițional la teatrul din Petroșani, pe 26 iulie 2023
„Credință, ie și natură în artă”, vernisaj expozițional la teatrul din Petroșani, pe 26 iulie 2023

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, organizează în ziua de 26 iulie 2023, ora 1700, vernisajul expoziției de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”. Expoziția va fi amenajată în foaierul Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani.

Lucrările expuse sunt creația membrilor Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care și-a început activitatea în luna februarie 2022 sub îndrumarea doamnei Simona Locsei, bibliotecară și, totodată, talentat artist plastic. Cursul desfășurat în cadrul Clubului „Curcubeu” a avut drept scop cultivarea talentului pentru pictură al oricărei persoane cu vârsta de peste 16 ani care simte o chemare spre artă, spre pictură, spre exteriorizarea sentimentelor cu ajutorul imaginii artistice. Toți cei care au dorit să aprofundeze o tehnică precum pictura în acuarelă, pictura în acrilic, pictura în ulei pe pânză, pictura pe sticlă și piatră și care vor să experimenteze desenul în creion, cărbune sau pastel au găsit în aceste cursuri modalitatea ideală de a-și pune în valoare talentul. Îndrumați cu competență, cursanții au realizat lucrări de mare sensibilitate, cu valoare artistică, în care autorii lor și-au materializat sentimentele. Temele alese au fost variate, în concordanță cu personalitatea și inspirația fiecăruia, astfel că au rezultat lucrări cu vădite calități estetice, stilistice și artistice. De la peisaj la portret, de la alegorii la pictură abstractă, nonfigurativă, fiecare artist amator și-a pus amprenta pe lucrarea realizată cu limbajul plastic propriu, adecvat personalității sale.

Lucrările ce vor fi vernisate aduc laolaltă o tematică generoasă, o triadă care a dat ocazia autorilor de a da frâu liber sentimentelor inspirate de noțiunile sub semnul cărora este organizată expoziția: credință sinceră, tradiție românească și dragostea pentru natura în veșnică schimbare și mereu gata să inspire talente.

În spațiul generos pus la dispoziție de Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroșani, lucrările vernisate își găsesc un loc ideal pentru a bucura privirile celor care iubesc frumosul și doresc să petreacă clipe reconfortante în universul mereu tânăr al artei.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 iulie – 25 august 2023.