Efectele furtunilor din noaptea de 21/22 iulie 2023

Home Stiri la zi Efectele furtunilor din noaptea de 21/22 iulie 2023
Efectele furtunilor din noaptea de 21/22 iulie 2023

Mai multe zone ale județului Hunedoara s-au aflat în cursul nopții de vineri/sâmbătă, 21/22 iulie 2023 sub coduri galbene, portocalii și roșii de furtună, fiind emise inclusiv alerte prin sistemul național Ro-Alert pentru avertizarea populației.

Ca urmare a avertizărilor meteorologice – cod portocaliu și cod rosu (fenomene meteo imediate) emise pentru județul Hunedoara, prin intermediul numărului unic de urgență 112, până la orele 08.00 ale zilei de sâmbătă,  22 iulie, s-au primit 40 de apeluri prin care se solicita intervenția echipajelor operative.

Astfel, 60 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit pe parcursul acestei nopți pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate efecte negative în 17 localități: Deva, Petroșani, Călan, Hațeg, Sarmizegetusa, Teliucu Inferior, Teliucu Superior, Lăpugiu de Jos, Ohaba, Ilia, Fizeș, Boholt, Salasu de Sus, Paroș, Orăștioara de Sus, Chitid și Bretea Mureșană.

Au fost afectate 3 structuri de acoperiș (dislocate și căzute pe alte construcții sau pe autoturisme), 15 copaci au căzut pe căi rutiere, au fost semnalate 2 avarii la rețele stradale de energie electrică (risc incendiu) și 1 curte a fost inundată.

Din informațiile primite de la distribuitorul de energie electrică, 4.350 de consumatori  au fost afectați (situația este în dinamică funcție de activitatea echipelor din teren).

De asemenea, circulația a fost restricționată DN 68 Hațeg – Caransebeș și alte 8 drumuri județene au fost blocate.

La ora publicări acestei informări (10,00) un număr de 4 intervenții sunt în desfășurare, pompierii acționând pentru segmentarea și înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil în localitățile Peșteana, Bretea Streiului și Petroșani și pentru remedierea unei situații de urgență semnalată în localitatea Zeicani, unde mai multe fire de curent electric sunt desprinse de pe stâlpii de electricitate (la acest caz a fost solicitată intervenția echipei tehnice a distribuitorului de energie).

Pentru fenomenele meteorologice periculoase (Cod Roșu) care au fost prognozate pentru această noapte, s-au emis 2 mesaje RO-ALERT, pentru zonele vizate.

Foto: ISU Hunedoara