Diplome de Excelență pentru dascăli eminenți ai Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani

Home Educație Diplome de Excelență pentru dascăli eminenți ai Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani
Diplome de Excelență pentru dascăli eminenți ai Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani

A devenit un frumos obicei al conducerii Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani acela de a celebra, la final de an universitar, o parte din cadrele didactice ale acestei prestigioase școli tehnice din România.

Decanul facultății de Mine, conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț spune că este pentru a patra oară consecutiv, la sfârșitul calendaristic al unui nou an universitar, când la Facultatea de Mine a Universiății din Petroșani este sărbătorită excelența.

Astfel, la inițiativa conducerii Facultății de Mine, în cadrul Ședinței Extraordinare Festive a Consiliului universitar din data de 24.07.2023, a avut loc decernarea DIPLOMELOR DE EXCELENȚĂ unor personalități care s-au remarcat prin contribuții deosebite la consolidarea Facultății de Mine și a Universității din Petroșani.

Pentru întreaga activitate depusă în dezvoltarea mineritului și a Facultății de Mine, laureații acestui an sunt:

  • Șef lucr.dr.ing. Cristea Georgeta (la împlinirea vârstei de 70 de ani)
  • Conf.univ.dr.chim. Ionescu Clement (la împlinirea vârstei de 75 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Boyte Aristid (la împlinirea vârstei de 75 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Bușe Florian (la împlinirea vârstei de 75 ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Semen Constantin (la împlinirea vârstei de 75 ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Rotunjanu Ilie (la împlinirea vârstei de 80 de ani)
  • Șef lucr.ing. Bogdan Victor (la împlinirea vârstei de 85 de ani)
  • Prof.univ.dr.ing. Fodor Dumitru (la împlinirea vârstei de 85 de ani)

Și în acest an, un premiu special a fost acordat unei personalități din afara corpului academic al Facultății de Mine, pentru contribuția sa la dezvoltarea educației în domeniul minier. Laureatul acestui an este prof.univ.dr.ing. Ioan-Lucian Bolunduț, pentru elaborarea și publicarea volumului “Istoria aurului românesc”, o lucrare de cercetare relevantă pe un subiect deosebit de important.

”Le mulțumim tuturor distinșilor laureați ai acestor binemeritate premii și îi felcităm pentru întreaga activitate. Suntem convinși că vor sprijini și în continuare Facultatea de Mine și Universitatea din Petroșani, așa cum au făcut-o de-a lungul prestigioasdei lor cariere didactice. Vivat, crescat, floreat Facultatea de Mine – Univeritatea din Petroșani!”, a declarat conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț, Decanul Facultății de Mine.