Pompieri hunedoreni în modulul național specializat în stins incendii de pădure

Home Stiri la zi Pompieri hunedoreni în modulul național specializat în stins incendii de pădure
Pompieri hunedoreni în modulul național specializat în stins incendii de pădure

Mai mulți pompieri hunedoreni participă alături de alți colegi din țară, începând de duminică, 30 iulie 2023 la misiunea de pre-poziționare care are loc în Franța, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea incendiilor de pădure. Programul este organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO.

Din cadrul I.S.U. Hunedoara se vor afla în misiune 8 ofițeri și subofițeri care vor face parte dintr-un modul național specializat în stins incendii de pădure.

Pentru perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a operaționalizat contingentul format din 40 de pompieri, care, în timpul viitoarelor misiuni, se vor folosi de 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure (3000 litri fiecare), o cisternă cu capacitatea de 30.000 litri, o autospecială de mare capacitate (10.000 litri), un microbuz transport personal și un autocar.

Salvatorii hunedoreni sunt conduși de cpt. Petru Cibian, care îndeplinește în cadrul modulului specializat funcția de „on-site commander”. Echipa I.S.U. Hunedoara este completată de plt. adj Lazăr Dan Gabriel , plt. adj. Mateș – Pop Alin – Ciprian, plt. adj. Moisesc Nicolae Ioan, plt. adj. Ciocoiu Costel Alin, plt. adj. Mihonesc Daniel Razvan, sg. maj. Bedea Flavius-Alin și plt. adj. Antal Alin Daniel.

La plecarea contingentului spre Franța a participat șeful DSU, dr. Raed Arafat, alături de prim-adjunctul inspectorului general al IGSU, colonel Constantin Florea.

Pompierii români au început deplasarea în această dimineață, pe ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Genova-Marsilia.