Echipamente moderne de salvare în dotarea ISU Hunedoara

Home Stiri la zi Echipamente moderne de salvare în dotarea ISU Hunedoara
Echipamente moderne de salvare în dotarea ISU Hunedoara

În dotarea ISU Hunedoara au intrat de curând două echipante de salvare de ultimă generație. Este vorba despre o auitospecială pentru asigurarea suportului radio în timpul intervențiilor în zonele izolate și un post medical avansat de tip 1, care permite triajul victimelor în cazul accidentelor cu victime multiple dar și luarea măsurilor de prim-ajutor care pot salva vieți.

Autospeciala pentru Asigurare Suport Radio (AASRd) constituie un sistem integrat de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabil, care susține acoperirea radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei.

Totodată, acest mijloc tehnic reprezintă o soluţie rapidă şi uşor dislocabilă de comunicaţii, de sprijin în asigurarea fluxurilor informaţionale în zone greu accesibile, fără infrastructură teritorială de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată.

În ceea ce privește Postul Medical Avansat, acesta dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de zece victime.

Echipamentele sunt transportate într-o rulotă (remorcă cu suprastructură) tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.

Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior.

Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I.

Postul medical avansat include, de asemenea, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienţi, dintre care cel puţin cinci aflaţi în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)