Frumoasele ”recidive” în imagini ale artistului fotograf Francisc Németh

Home Cultură Frumoasele ”recidive” în imagini ale artistului fotograf Francisc Németh
Frumoasele ”recidive” în imagini ale artistului fotograf Francisc Németh

În 2023 a fost o vară cu adevărat fierbinte pentru maestrul Francisc Németh, reputatul artist fotograf din Valea Jiului. Aflat în anul aniversării celor 50 de ani de la debutul său în arta fotografică, apreciatul artist își continuă cu pasiune, abnegație, inspirație și nepieritor talent evoluția pe scena acestei minunate forme de exprimare artistică pe care o aduce în viața oameniulor fotografia.

Lucrările sale, atât de apreciate acasă, în valea Jiului, așa cum s-a demonstrat la cele două vernisaje expoziționale aniversare care l-au avut în centrul atenției pe Francisc Németh, la fel ca și în străinătate, la marile saloane de artă fotografică la care a fost invitat, continuă să impresioneze nu doar publicul, ci și juriile internaționale.

Doar în ultimele două luni, câteva zeci de lucrări de arrtă fotografică din portofiliul acestui prolific artist au fost expuse la saloanele de artă fotografică din Bangladesh și Tadjukistan (în luna iulie) ori din  Slovacia, Sri Lanka, Serbia și India (în luna august), iar unele dintre acestea au fost chiar premiate. Spre exemplu, cel mai recent succes este cel pe care Francisc Németh l-a înregistrat, în aceste zile, la Salonul Internațional de Artă Fotografică ”Singur Foto Festival 2023” care a avut loc la Mirzapur (India), unde fotografia intitulată ”The birth of computer science” (”Nașterea științei computerizate”) a fost premiată.

Recidivele artistice ale artistului fotograf Francisc Németh sunt demne de toate aprecierile, iar pentru noi, cei din Valea Jiului, bucuria de a-i putea admira lucrările, de cele mai multe ori în premieră, este cu atât mai profundă. Tot sub semnul recidivei artistice se anunță și următoarea expoziție din seria trilogiei ”Francisc Németh – 50 de ani de carieră în arta fotografică”, un eveniment premium de care vor avea parte, la începutul lunii septembrie, locuitorii municipiului Vulcan, odată cu festivitatea grandioasă menită să-i încununeze cariera artistică de o jumătate de secol a valorosului artist Francisc Németh, subiect asupra căruia vom reveni în zilele următoare.

Până atunci, ca de obicei, ne înclinăm și mai spunem o dată cu mândrie: Felicitări, maestre Francisc Németh!