Ziua Pompierilor sărbătorită la ISU Hunedoara

Home Stiri la zi Ziua Pompierilor sărbătorită la ISU Hunedoara
Ziua Pompierilor sărbătorită la ISU Hunedoara

13 septembrie – Ziua Pompierilor din România a constituit un moment aniversar, festiv și emoționant și pentru pompierii militari hunedoreni.

Ziua Pompierilor din România, sărbătorită astăzi, marchează împlinirea a 175 de ani de la Bătălia din „Dealul Spirii”, atunci când pompierii, conduși de Pavel Zăgănescu, au luptat, la București, cu trupele otomane.

La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara s-au desfășurat atât ceremonialul militar și religios, cât și întâlnirea cu locuitorii orașului, sub denumirea generică: ”Ziua porților deschise”.

În cadrul festivităților au fost înaintați în grad, înainte de termen, doi ofițeri din cadrul inspectoratului. Totodată, pentru 14 pompieri hunedoreni au fost acordate „Diplome de merit” pentru participarea, în această vară, la misiuni de monitorizare și stingere a incendiilor de pădure în Grecia și Franța.

Pentru profesionalism, devotament și consecvență în obținerea unor rezultate deosebite în activitatea profesională, trei dintre colegii noștri au fost recompensați cu „Diplome de merit”, astfel: titlul de „Pompierul anului” i-a fost conferit plt. adj. șef Dîncșorean Grațian, cel de ”Paramedicul anului” a fost obținut de sg. maj. Albu Cristian, iar titlul de „Voluntarul anului” i s-a acordat lui Claudiu Duduia. Nu au fost uitați nici foștii comandanți ai pompierilor hunedoreni, cărora li s-au acordat „Diplome de recunoștință”.

În zi de sărbătoare pentru pompieri a fost apreciată și implicarea instituțiilor hunedorene, județene sau locale, cu sprijinul cărora pompierii militari colaborează în activitatea de zi cu zi.

Inspectorul șef al ISU Hunedoara, lt. col. Alin Nasta a oferit reprezentanților acestor instituții „Diplome de apreciere” pentru întreg sprijinul acordat ori de câte ori a fost nevoie.

La finalul manifestărilor prilejuite de „Ziua Pompierilor”, atât la Deva, cât și la Hunedoara, Petroșani și Orăștie, dar și la alte subunități din județ, salvatorii hunedoreni s-au întâlnit cu vizitatorii expozițiilor de tehnică de intervenție.

Copiii s-au bucurat, ca de fiecare dată, de întâlnirea cu pompierii, de experiențele de care au avut parte, dar și de interesantele informații primite cu această ocazie.