Hunedoreni iubitori de carte în dialog cu doctorul Argeșanu despre tainele Bibliei

Home Cultură Hunedoreni iubitori de carte în dialog cu doctorul Argeșanu despre tainele Bibliei
Hunedoreni iubitori de carte în dialog cu doctorul Argeșanu despre tainele Bibliei

Printre activitățile culturale organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara,  s-a numărat și întâlnirea cu renumitul medic și scriitor dr. Ovidiu Dragoș Argeșanu care și-a lansat cartea intitulată Cele 7 peceți ale Bibliei. Evenimentul a avut loc la Deva, în sala Teatrului de Artă, chiar de Ziua Educației.

Managerul Bibliotecii județene din Deva, Ioan Sebastian Bara, gazda acestei întâlniri culturale de excepție, arară că Ovidiu Dragoș Argeșanu este un nume binecunoscut și apreciat de către publicul interesat de latura spirituală, ezoterică a existenței, de universul nevăzut și plin de mistere care ne înconjoară. De unde venim și încotro ne îndreptăm, mesajele pe care ni le transmite Biblia, tainele sufletului omenesc sunt doar o mică parte din temele abordate de acest om al spiritului care nu încetează să caute răspunsuri la întrebări și să ne facă părtași la preocupările sale spirituale.

Interesul său față de misterul vieții și al morții, față de abisurile sufletului omenesc, l-a determinat pe Ovidiu Dragoș Argeșanu să abandoneze studiile de inginerie și să se dedice medicinei, în mod deosebit psihiatriei. În paralel, a fost preocupat de studiul aprofundat al Bibliei, al credințelor care au dominat istoria omenirii de-a lungul timpului.

Varietatea cărților scrise timp de aproape două decenii, începând cu anul 2000, când a publicat romanul Devenirea, ne dovedește interesul, pasiunea, dar și profesionalismul cu care abordează cele mai delicate și mai enigmatice subiecte.

În prefața cărții lansate la Deva, autorul face această interesantă precizare: „Am făcut multe în lumea spirituală. Și bune, și rele… E timpul să punem pe tapet aproape tot. De ce nu tot? Pentru că menirea mea este să vă dau chei, dar să vă las să deschideți singuri ușile, dacă vreți să vă reîntoarceți de unde ați căzut sau chiar mai sus..”  Și mai adaugă: „… am mers printr-un labirint legat la ochi, dar condus de cineva din umbră. Acest cineva, căruia îi datorez viața, cunoașterea și bunăstarea mea spirituală și materială este Bunul Dumnezeu.”

Pornind de la tot ceea ce a aflat din studierea aprofundată a Bibliei, a dezvoltat o interesantă abordare despre „pecețile” din Cartea Sfântă pe care le expune și le analizează în scurte, dar argumentate eseuri. Sunt analizate pe rând aceste așa-zise peceți: Facerea; Omul, reîncarnarea; Trecut-prezent-viitor; Calea; Demonul; Îndumnezeirea și Iubirea. Fiecare dintre ele deschide noi câmpuri de abordare, generează zeci de noi întrebări al căror răspuns nu este ușor de aflat. De aceea, cartea domnului doctor Argeșanu este o adevărată provocare pentru un cititor neavizat și o lectură pasionantă pentru oricine este familiarizat cu teoriile acestui erudit intelectual.

În finalul prezentării, s-a purtat o amplă discuție cu autorul și a avut loc o sesiune de autografe.