România frumoasă, la 500 de kilometri de casă, descoperită de fotograful Peter Bot din Lupeni

Home Cultură România frumoasă, la 500 de kilometri de casă, descoperită de fotograful Peter Bot din Lupeni
România frumoasă, la 500 de kilometri de casă, descoperită de fotograful Peter Bot din Lupeni

Că România este, cu adevărat o țară frumoasă, în care spectacolul imaginii este ofertant la fiecare pas, o demonstrează din plin expoziția tânărului fotograf Peter Bot, membru al Asociației Culturale ”Iosif Tellmann”, vernisată sâmbătă, 14 octombrie 2023 la Galeria de artă din municipiul Lupeni ce poartă numele prestigiosului artist plastic Iosif Tellmann.

Intitulată ”500 de kilometri de casă”, expoziția aduce în atenția publicului 30 de fotografii, realizate de pasionatul artist lupenean, având ca temă peisajul montan şi citadin, obiective turistice  din judeţele  Alba, Arad, Bihor, Braşov, Cluj, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Vâlcea.

”Vă invit să descoperiţi România prin ”lentil noi”! Fiind pasionat de călătorii şi fotografie, în aceeaşi măsură, am dorit să imortalizez într-o serie de cadre fotografice care surprind ineditul, frumuseţea, magia, naturaleţea şi cultura locurilor pe care le-am vizitat, într-un areal de 500 de km de casă”, a declarat Peter Bot.

La vernisajul expozițional au participat membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif  Tellmann”, numeroși iubitori de artă, iar Consiliul local Lupeni a fost reprezentant de prof. Aurelia Bucur, consilier local.

Expoziția de fotografie a artistului Peter Bot rămîne deschisă pentru public și poate fi vizitată gratuit în spațiul Galeriei de artă din municipiul Lupeni.

text și foto: Antoneta DUBAN