Tinerii din ”Robotics Walley” au cucerit ”Imperiul Leilor” !

Home Stiri la zi Tinerii din ”Robotics Walley” au cucerit ”Imperiul Leilor” !
Tinerii din ”Robotics Walley” au cucerit ”Imperiul Leilor” !

Transformarea fostelor spații industriale de pe platforma actualei Exploatări Culturale de la Petrila este în plină desfășurare, iar una dintre cele mai inspirate inițiative este crearea unor spații dedicate dezvoltării personale și profesionale ale tinerilor.

Unul dintre aceste proiecte remarcabile este Hub-ul de Robotică, care deschide noi orizonturi pentru tinerii din zonă. Aici, fiecare elev primește oportunitatea de a explora lumea fascinantă a roboticii, beneficiind de acces la workshop-uri variate ce acoperă domenii precum mecanică, programare, relații publice și mediu.

Ceea ce face acest proiect cu adevărat special este însă echipa din spatele său, alcătuită din tineri care au adunat deja o experiență deosebită, vreme de 5 ani, în echipele de robotică existente în Valea Jiului, dar și în alte localități din județul Hunedoara. Pornind tocmai de la această experiență, un grup de viitori antreprenori compus din Adrian Tăianu, Mihai Danciu, Isac Diana, David Lungoci și Bogdan Hornea a pășit în ringul emisiunii „Imperiul Leilor” de la PRO TV, cu un obiectiv clar: să prezinte cu mândrie afacerea lor și să solicite o investiție de 30.000 de euro în schimbul a 10% din acțiunile companiei lor.

Proiectul lor i-a impreionat pe antreprenorii din ”Imperiul leilor” astfel că tinerii din Valea Jiului au primit o ofertă mult mai generoasă decât ceea ce solicitseră inițial. „E clar, ceea ce veți să faceți ne-a cucerit. Ați avea nevoie de acei 30.000, noi vrem să punem 10.000 de fiecare și să facem 50.000 pentru doar 5% din proiect”, a spus Felix Pătrășcanu, fondator și proprietar „Fan Courier”.

Cu entuziasmul în creștere, cei cinci tineri au acceptat imediat oferta generoasă.

Ro 063 Wafy și AlphaBit sunt două dintre echipele fundamentale care au contribuit la crearea hub-ului de robotică care funcționează la Exploatarea Culturală Petrila, iar împreună cu alți trei profesori, formează un network esențial în ONG-urile din Valea Jiului. Diana Isac este liderul clubului de robotică „AlphaBit” și ocupă simultan funcția de Președinte al ThinkUp Academy | Academia de Inventare, o organizație non-guvernamentală dedicată educației și inovației. De asemenea, Diana Isac este Președinte al Consiliului Școlar al Elevilor și fost Vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor din Hunedoara.

În studioul emisiunii ”Imperiul Leilor”, purtători de cuvânt ai proiectului ”Robotics Walley” au fost elevii Adrian Tăianu, Diana Isac, David Lungoci, Bogdan Hornea, cărora li s-a alăturat arhitectul Mihai Danciu, președintele Asociației Urban Lab.

Este de pe acum evident că având astfel de tineri inventivi, curajoși, ambițioși, Valea Jiului nu doar că are un viitor promițător, ci este deja pe calea cea bună spre renaștere și, mai departe, spre  prosperitate. Iar acești tineri pasionați, dedicați și plini de inovație sunt motorul schimbării și dezvoltării în această zonă. Cu inițiativele lor din domeniul educației și inovării ei deschid noi uși pentru oportunități și investiții în Valea Jiului. Prin ei, această regiune poate să se reinventeze și să devină un pol de dezvoltare în multiple domenii, inclusiv în tehnologie și educație.