Tango Argentinian, cu Iulia Merca în rol principal, la Centrul Cultural Corviniana de la Hunedoara

Home Cultură Tango Argentinian, cu Iulia Merca în rol principal, la Centrul Cultural Corviniana de la Hunedoara
Tango Argentinian, cu Iulia Merca în rol principal, la Centrul Cultural Corviniana de la Hunedoara

Centrul Cultural ”Corviniana” de la Hunedoara gazăduiește sâmbătă – 21 octombrie, de la ora 19.00, un spectacol extraordinar de tango argentinian. Derulat sub genericul ”Buenos Aires Tango Night”, evenimentul aduce pe scenă valoroasa Orchestră ”Cluj Tango Orchestra” împreună cu excepționala mezzosoprană Iulia Merca, prim solistă a Operei Naționale din Cluj Napoca.

BUENOS AIRES TANGO NIGHTS – este un spectacol complet de tango argentinian, muzica și dans pus în scenă de „Cluj Tango Orchestra„ și „Tango Otros Aires Deva„ care si-au unit eforturile pentru a aduce în fata dumneavoastră o fărâmă din frumusețea și magia acestui fenomen, numit Tango!

Cu vocea sa inconfundabilă şi prezenţa sa scenică magnetizantă, Iulia Merca reprezintă povestea de tango în sine. Concertele ei sunt „sold out” şi au loc cu „casa închisă” la Opera Naţională, până în 2025. Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare, cu o voce inconfundabilă, în 18 ani de activitate Iulia Merca a cântat în peste 40 de roluri de operă, operetă sau musical, atât în țară cât și în străinătate. Activitatea artistică a Iuliei Merca cuprinde concerte camerale de muzică si poezie, spectacole de musical, operă si teatru, interpretările sale fiind apreciate pe numeroase scene ale lumii: Tokyo, New York, Kulu- India, Viena, Praga, Paris, Roma. A obținut marele premiu la concursul internațional de Canto „ Haricleea Darclee”, premiul I la Festivalul Lied-ului românesc ( Brașov 2003), premiul pentru cea mai bună solistă în cadrul festivalului Operelor Naționale de la Iași.

„Cluj Tango Orchestra” este prima orchestră de tango argentinian din Transilvania, compusă din muzicieni români profesioniști, membrii ai Filarmonicii de Stat Transilvania și ai Operei Naționale din Cluj Napoca. Cu o vastă experiență scenică, atât pe scenele Filarmonicilor din țară, cât și a festivalurilor de tango argentinian din România și din străinătate, aceștia aduc în fața publicului larg magia muzicii de tango argentinian. Repertoriul orchestrei este compus în mare parte din lucrări ale Filarmonicii „Del Tango” BuenosAires, pentru Tango cvintet. În repertoriu regăsim lucrări de tango nuevo (Astor Piazzolla, Hugo Diaz) sau tango salon /milonga/vals (Osvaldo Pugliese, Francesco Canaro, Rodolfo Biagi, Anibal Troilo, Carlos Gardel, Pedro Laurenz, Juan D’Arienzo) dar și prelucrări ale tango-ului românesc din perioada interbelică.

Asociația Cluj Tango Orchestra concertează sub egida Ambasadei Republicii Argentina în România, fiind partener de imagine și cu Opera Națională din Cluj Napoca și cu Colegiul de Muzică Sigismund Toduța. Dansează – instructorii scolii de dans Tango Ortos Aires din Deva, alături de cursanți ai acestei scoli, pasionați de tango și de frumos. Ei sunt primii care au adus tango ul pe meleaguri hunedorene, antrenându-se cu mari maestri de tango, precum campionul european de tango argentinian Csongor Kicsi. Membri aceleiași organizații sunt organizatori ai „TangoGothica”, unul din cele mai frumoase festivaluri din România care se desfășoară la Castelul Corvinilor, și care a devenit deja un festival internațional gratie iubitorilor de tango.

Biletele pentru spectacolul ”Buenos Aires Tango Night” de la Hunedoara costă 55 de lei (categoria a II-a), respectiv 70 de lei (la categoria I) și pot fi achiziționate de la casa de bilete a Casei de Cultură sau, online, pe iabilet.ro: https://m.iabilet.ro/bilete-hunedoara-buenos-aires…/…

Copiii sub 14 ani au acces gratuit, cu condiția sa fie însoțiți de un adult plătitor de bilet. Persoanele cu dizabilități au acces gratuit!

Foto: Radu Pădurean