Carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva

Home Educație Carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva
Carnaval de Halloween la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” din Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 31 octombrie 2023, ora 18, 00, la sediul central din municipiul Deva, în curtea instituției, o petrecere de Halloween la care sunt invitați, cu deosebită plăcere, toți prietenii bibliotecii, de la mic la mare, participarea fiind liberă și binevenită.

”Dorim să oferim o atractivă seară de Halloween și, în acest scop, vom crea decorul adecvat acestei îndrăgite sărbători, care a venit din lumea anglo-saxonă: curtea bibliotecii va fi împodobită cu zeci de bostani, iar programul va desăvârși atmosfera tainică și de magie specifică unei veritabile petreceri de Halloween. Copiii se vor bucura de câteva ore pline de surprize plăcute, cum ar fi fotografii la minut și dulciuri. Prietenii bibliotecii de toate vârstele sunt așteptați cu drag la această îndrăgită sărbătoare a sfârșitului de octombrie”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul instituției.

Seara va începe cu prezentarea obiceiurilor legate de această zi, cei prezenți vor afla originea și semnificația Halloween-ului, după care va începe petrecerea propriu-zisă. Așa cum s-a întâmpșat și la edițiile precedenete, an de an, și acum copiii vor avea ocazia să-și pună fantezia la încercare și prilejul de a lua parte la două îndrăgite și palpitante concursuri: „Cel mai înspăimântător costum” și „Dovleacul de groază”. Organizatorii precizează că premiile, oferite de Consiliul Județean Hunedoara, vor fi atractive și consistente. Câștigătorii – fie ai concursului „Cel mai înspăimântător costum”, fie ai concursului „Dovleacul de groază” – vor pleca acasă cu o bicicletă (Premiul I), un hoverboard (Premiul II) și o trotinetă (Premiul III).

”Așa cum ne-au obișnuit deja din anii trecuți, copiii își vor manifesta imaginația și simțul artistic în realizarea unor costume de monștri, schelete, vrăjitoare, vampiri. Toate acestea vor crea o atmosferă de mister și vrajă, ingrediente ce nu pot lipsi de la o petrecere de Halloween adevărată”, a mai spus Ioan Sebastian Bara.

Seara se va încheia cu o petrecere la care muzica și dansul vor fi nota dominantă.