Un nou curs gratuit de limbă și cultură chineză a început la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

Home Educație Un nou curs gratuit de limbă și cultură chineză a început la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”
Un nou curs gratuit de limbă și cultură chineză a început la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu”

În cadrul Filialei nr. 5 a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”, a fost marcată, la debutul lunii noiembrie 2023, deschiderea oficială a unui nou curs gratuit de limbă şi cultură chineză pentru care s-au organizat înscrieri în perioada martie-mai a acestui an.

”Acest curs este parte componentă a proiectului cultural-educativ început de biblioteca noastră, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, în parteneriat cu Universitatea ,,Lucian Blaga” din Sibiu şi Institutul Confucius din Sibiu. Cei care vor parcurge aceste cursuri vor avea avantajul și privilegiul de a se familiariza cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, vor cunoaște din ce în ce mai bine cultura, civilizația și o bună parte din tradițiile poporului chinez. Le dorim succes cursanţilor şi spor la învăţat!”, a declarat Ioan Sebastian Bara, manaagerul Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”.

Organizarea acestor cursuri a devenit un important reper al activității Bibliotecii județene din Deva, bucurându-se în ultimii ani de un interes semnificativ al membrilor afiliați ai acestei instituții județene de cultură și educație și s-au concretizat în sute de absolvenți care au dobândit, în urma acestor cursuri, abilități conversaționale în limba chineză și care au avut ocazia de a afla mai multe despre cultural chineză.