Expoziţie de kirigami a Zinei Albulescu, vernisată la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Expoziţie de kirigami a Zinei Albulescu, vernisată la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Expoziţie de kirigami a Zinei Albulescu, vernisată la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de Artă ,,Iosif Tellmann’’ din Lupeni a găzduit sâmbătă, 11 noiembrie 2023, vernisajul expoziţiei de kirigami aparținând prof. Zina Albulescu.

Pe simeze sunt expuse peste 40 de lucrări, având ca teme: flori, păsări, peisaje, animale, personaje, mandale, realizate în tehnica kirigami.

Pentru cei care nu cunosc, termenul de ,,kirigami’’, acesta este un cuvânt de origine japoneză, compus din  cuvintele ,,kiri’’-tăiere şi ,,kami’’-hârtie. În realizarea lucrărilor se foloseşte însă doar cuterul, nu și foarfeca. Aceste decupaje se realizează din carton, din hârtie obişnuită sau din hârtie transparentă, iar culorile se pot asocia în funcţie de ideea pe care artistul vrea să o transmită. Doresc să mulţumesc tuturor celor care au fost astăzi alături de mine, la vernisajul expozițional, precum şi conducerii Asociaţiei Culturale  ,,Iosif Tellmann’’ Lupeni  pentru găzduire și colaborare’’, a declarat prof. Zina Albulescu.

La eveniment au participat  prof. Adrian Mircea – director adjunct al Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, dar și un public numerso fotmat din membri ai Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’, cadre didactice, elevi, iubitori de artă.

În deschiderea vernisajului expozițional,  Daria Neagoe, membră a Cenaclului ,,Pas cu pas’’  coordonat de Petronela Baldovin, a susţinut un microrecital muzical.

A consemnat,
Antoneta DUBAN