Universitatea din Petroșani prezentă la ”Governance Structures and Project Organisation 2023-2027” de la Viena

Home Educație Universitatea din Petroșani prezentă la ”Governance Structures and Project Organisation 2023-2027” de la Viena
Universitatea din Petroșani prezentă la ”Governance Structures and Project Organisation 2023-2027” de la Viena

Academia Poloneză de Științe din Centrul Științific de la Viena a fost gazda unei întâlniri academice europene intitulată ”Governance Structures and Project Organisation 2023-2027”, întâlnire care a marcat debutul fazei a doua a proiectului EURECA-PRO.

În cadrul acestui important simpozion academic, Universitatea din Petroșani a fost reprezentată la rândul său, de o delegație condusă de conf.univ.dr.ing. Codruț Petrilean, prorector al instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Acesta a declarat că, în cadrul întâlnirii membrilor EURECA-PRO de la Viena s-a discutat despre structura guvernării și organizarea fazei a doua a acestui important proiect academic european. ”În data de 8 noiembrie 2023, am luat parte la această inițiativă remarcabilă, marcând un pas important în evoluția proiectului nostru european EURECA-PRO. Am explorat împreună cu colegii de la celelalte universități afiliate acestui consorțiu strategiile pentru promovarea Consumului și Producției Responsabile, punând bazele unei guvernări solide și a unei organizări eficiente. Explorăm împreună calea spre Consum și Producție Responsabilă. Pășim împreună spre un viitor mai sustenabil: suntem mândri să facem parte dintr-o comunitate dedicată schimbării și suntem hotărâți să contribuim la formarea unui mediu academic responsabil și angajat”, a declarat conf.univ.dr.ing. Codruț Petrilean, prorector al Universității din Petroșani.

Universitatea din Petroșani este din anul 2020 „Universitate Europeană”, fiind între primele 10 universități românești cu acest onorant titlu. Universitatea europeană prin acest proiect denumit EURECA-PRO înseamnă accesul mai direct la programe de studiu europene, posibilitatea studenților de a invăța minim un an în universități de prestigiu din Germania, Austria, Spania, Polonia și Grecia, perfecționarea cadrelor didactice la aceste universități, dar și o mai bună cunoaștere a universității noastre de către partenerii europeni.

După primii trei ani de funcționare a acestui Consorțiu EURECA-PRO, datorită atingerii obiectivelor propuse, s-a facut o nouă propunere de continuare, în care au fost integrate alte două universități din Franța și Belgia, propunere aprobată și finanțată de Uniunea Europeană până în 2027. S-a aprobat de asemenea și continuarea Proiectlui de cercetare RE-EURECA până în 2027.