Cristian Resmeriță: ”Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne 45 de ani!”

Home Economie Cristian Resmeriță: ”Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne 45 de ani!”
Cristian Resmeriță: ”Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne 45 de ani!”

Senatorul Cristian Resmeriță transmite că vârsta de pensionare pentru mineri rămâne 45 de ani.

Măsura a fost acceptată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în urma discuțiilor care au avut loc pe marginea acestui subiect, între reprezentanții Sindicatului Muntele și echipa ministerială condusă de ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

Senatorul Cristian Resmeriță salută această decizie, pe care o consideră drept una corectă. ”Vârsta de pensionare pentru mineri rămâne 45 de ani. Așa a fost prevăzut, în mod just în actuala lege a pensiilor și așa trebuie să rămână și în noua lege a pensiilor. Sper că și celelalte prevederi legislative privind drepturile de pensie, pe care le considerăm corecte și necesare în sprijinul ceor care lucrează în sectorul minier și energetic, se vor regăsi, în cele din urmă, în forma finală a Legii Pensiilor și voi continua, în aceste sens, demersurile necesare împreună cu liderii de sindicat, reprezentanții de drept ai angajaților în acest sector de activitate”, a declarat Cristian Resmeriță.

Proiectul noii Legi a pensiilor publice, elabortat de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale se află în prezent în dezbatere publică, urmând să intre apoi în dezbatere parlamentară.