INCD-INSEMEX Petroșani își păstrează locul în Topul Firmelor Hunedorene

Home Economie INCD-INSEMEX Petroșani își păstrează locul în Topul Firmelor Hunedorene
INCD-INSEMEX Petroșani își păstrează locul în Topul Firmelor Hunedorene

Devenit tradiție, evenimentul Topul firmelor este un barometru al competitivității firmelor, care a câştigat an de an faimă şi prestigiu, atât la nivel local cât şi naţional, datorită metodologiei unitare la nivel naţional, a indicatorilor fără echivoc luaţi în calcul şi a seriozităţii de care toţi factorii implicaţi au dat dovadă.

De câțiva ani buni, INCD-INSEMEX Petroșani se clasează pe primul loc în Topul Firmelor Hunedorene, la categoria ”Cercetare-Dezvoltare”, fapt care confirmă activitatea în continuă creștere a institutului de cercetare-dezvoltare din Valea Jiului.

Și la finalul anului 2023, INCD-INSEMEX Petroșani s-a clasat pe locul 1 a categoria Cercetare-Dezvoltare & High-Tech în alte stiinte naturale si ingineresti, însemnele acestei performanțe fiind înmânate în cadrul ”Galei de Excelență” organizată de Camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara, în a doua jumătate a lunii noiembrie, la Hotel Werk din Hunedoara.

Topul Firmelor din judetul Hunedoara, ajuns la cea de-a 30-a editie, a prilejuit participarea a nu mai puțin de 200 de invitati, reprezentanți ai celor mai performante companii, ai mediului politico-administrativ, social şi mass-mediei locale.

Clasamentul firmelor premiate este realizat pe baza rezultatelor financiare ale fiecărei firme pe anul 2022 înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

La întocmirea clasamentului din acest an au participat 12.773 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate conform metodologiei 4.369 firme, 1.161 dintre acestea fiind clasate în top pe primele 3 locuri.

Prin realizarea clasamentului și premiile acordate, Camera de Comerț și Industrie Hunedoara certifică în cel mai obiectiv mod performanțele și realizările celor mai importante companii locale, din toate sectoarele de activitate.

Topul firmelor a devenit an de an, fără nici o îndoială, cea mai importantă competiţie în afaceri, care a câştigat notorietate şi prestigiu la nivel local şi naţional. Organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, acest Top constituie un mijloc eficient de a promova activ firmele locale, care au obţinut în fiecare an rezultate economice foarte bune.