Prime pentru minerii Văii Jiului de Sf. Varvara și de Crăciun

Home Economie Prime pentru minerii Văii Jiului de Sf. Varvara și de Crăciun
Prime pentru minerii Văii Jiului de Sf. Varvara și de Crăciun

Administrația Complexului Energetic Valea Jiului și reprezentanții Sindicatului Muntele au convenit, pe baza unui Protocol încheiat între ing. Eusebiu Durbacă – directorul general al CEVJ și Darius Cîmpean – președintele Sindicatului Muntele și avizat favorabil de Consiliul de Administrație al companiei energetice din Valea Jiului ca salariații acesteia să beneficieze în luna decembrie de adaosuri salariale cu ocazia Zilei Sfintei Varvara și Crăciunului.

Valoarea fiecăruia dintre cele două adaosuri salariale a fost convenită la 300 de lei.

Aceste adaosuri salariale se acordă în conformitate cu prevederile Contractului Colectiv de Muncă în vigoare la CEVJ, însă pentru a putea fi plătite este necesară derularea unor proceduri supliementare.

”Procedura privind aprobarea Memorandumului pentru exceptarea de la măsurile de austeritate prevăzute de Legea 296/2023 este în derulare, aflându-se în faza de avizare. Ne propunem ca prima de Ziua Sfintei Varvara să fie acordată salariaților CEVJ până la data de 14 decembrie 2023, iar prima de Crăciun, până la data de 22 decembrie 2023”, se arată într-un comunicat al echipei de managerment al CEVJ.

De asemenea, plata chenzinei a I a aferenta lunii noiembrie se va efectua luni, 4 decembrie 2023.