Rezultate de excepție ale sportivelor din Petroșani la competițiile de gimnastică aerobică de anvergură de la București

Home Educație Rezultate de excepție ale sportivelor din Petroșani la competițiile de gimnastică aerobică de anvergură de la București
Rezultate de excepție ale sportivelor din Petroșani la competițiile de gimnastică aerobică de anvergură de la București

Lotul sportivelor de la Cercul de gimnastică aerobică al Clubului Copiilor și Elevilor Valea Jiului, coordonat de maestrul antrenor prof. Adriana Popa a făcut senzație în cadrul tradiționalelor competiții naționale și internaționale ”Cupa Toamnei”, respectiv ”Bucharest Open Cup”, care s-au desfășurat de curând în Capitală.

Pentru cele două competiții de la București, prof. Adriana Popa a făcut deplasarea cu un lot format din 15 sportive, care au avut o evoluție spectaculoasă, aplaudată la scenă deschisă și recompensată cu nu mai puțin de 16 medalii de aur și 3 de argint adunate în urma acestei deplasări, de către sportivele: Irina Terciu, Jazmin Nagy, Riana Urecheatu, Miruna Crișan, Iasmina Buză, Tyana Ile, Sophie Ile, Iulia Bașta, Maria Stroia, Mara Nechita, Andreea Prodan, Erica Farago, Rania Tănăsie, Alecsia Iriza și Rareș Prodan,

În cadrul Concursului Național de Gimnastică aerobică „Cupa Toamnei 2023”, eveniment sportiv organizat de Clubul Copiilor Sector 1 București și desfășurat la Palatul Național al Copiilor, care a reunit cele mai performante echipe de gimnastică aerobică care activează în cadrul Cluburilor și Palatelor Copiilor din întreaga țară, gimnastele din Valea Jiului au obținut 6 locuri I la probele de trio și grup (4 locuri I la Trio și 2 locuri 1 la Grup).

Mai mult, în cadrul competiției internaționale de gimnastică aerobică ”Bucharest Open Cup 2023”, eveniment sportiv organizat de Academia de gimnastică L.H. Bucuresti și desfășurat la Centrul Sportiv “Apolo”, gimnastele de la Clubul Copiilor și Elevilor Valea Jiului au obținut nu mai puțin de 10 medalii aur și 3 medalii argint, în cadrul celor 13 probe de concurs la care au luat parte, după cum urmează:

 • Individual feminin (categoria 6-8 ani): Irina Terciu  – medalie argint;
 • Trio (categoria 6-8 ani): Irina Terciu, Jazmin Nagy, Riana Urecheatu – medalie  aur;
 • Individual feminin (categoria 9-11  ani): Tyana Ile – medalie  aur;
 • Individual feminin (categoria 9-11  ani): Rania Tănăsie – medalie argint;
 • Invidual masculin (categoria 9-11  ani): Rareș Prodan – medalie  aur;
 • Trio (categoria 9-11 ani) – Tyana Ile, Miruna Crișan, Sophie Ile – medalie  aur;
 • Grup (categoria 9-11  ani) Jazmin Nagy, Riana Urecheatu, Miruna Crișan, Iasmina Buză, Tyana Ile – medalie  aur;
 • Individual feminin (categoria 12-14  ani): Sophie Ile – medalie argint;
 • Trio (categoria 12-14  ani): Maria Stroia, Iulia Bașta, Mara Nechita – medalie  aur;
 • Indivual feminin (categoria 15-17  ani): Andreea Prodan  – medalie  aur;
 • Indivual feminin (categoria 15-17  ani): Erica Farago – medalie  aur;
 • Trio (categoria 15-17  ani): Andreea Prodan, Erica Farago, Alecsia Iriza – medalie  aur;
 • GRUP 7- AEROBIC DANCE (categoria 15-17 ani): Erica Farago, Andreea Prodan, Alecsia Iriza, Iulia Bașta, Maria Stroia, Mara Nechita, Sophie Ile  – medalie  aur.

Rezultatele sunt cu atât mai valoroase cu cât la acest concurs internațional ”Bucharest Open Cup 2023” au participat peste 700 de sportivi din România, Bulgaria și Ucraina.

”Sunt rezultate foarte bune ale lotului nostru de gimnastică aerobică, rezultate care reflectă munca elevilor mei și care completează palmaresul de succes al Cercului de gimnastică aerobică de la Clubul Copiilor Valea Jiului Petroșani și palmaresul personal al acestor sportivi talentați, muncitori și pasionați. Suntem, în același timp, bucuroși că am putut participa la aceste competiții naționale și internaționale de anvergură și le mulțumesc părinților, în primul rând, pentru sprijinul acordat, dar și conducerii Clubului Copiilor și Elevilor și administrației locale de la Petroșani, domnului primar Tiberiu Iacob Ridzi, care sunt mereu alături de noi și ne susțin activitatea”, a declarat prof. Adriana Popa, antrenorul și coordonatorul Cercului de gimnastică aerobică de la Clubul Copiilor Valea Jiului.

Felicitări, sportivilor și antrenorului pentru aceste deosebite performanțe care încheie în chip fericit un alt an sportiv de excepție!