Avram Iancu lansează ”Provocarea Rinului” la Deva

Home Cultură Avram Iancu lansează ”Provocarea Rinului” la Deva
Avram Iancu lansează ”Provocarea Rinului” la Deva

După succesul repurtat în Germania, la Karlsruhe, unde a fost prezentată în premieră cartea ”Provocarea Rinului” a neobositului creator de performanțe sportive și, mai nou, literare, Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani supranumit ”Crăișorul Apelor”, pregătește o primă lansare a acestui volum în România, la Deva.

Evenimentul va avea loc joi, 14 decembrie 2023, de la ora 17,00 la Cafeneaua ”Jos Pălăria!” situată pe Bulevardul Decebal, bloc M – parter. Intrarea este liberă iar autografele sunt gratuite.

”Am lansat cartea ”Provocarea Rinului”, pe 10 decembrie, exact în locul unde s-a scris mare parte din povestea unui efort de a înota un fluviu pentru integrarea României în spațiul Schengen. Am cunoscut o grămadă de oameni noi și m-am reîntâlnit cu oamenii care m-au ajutat într-un fel sau altul, ceea ce a făcut experiența mea literară din Germania una fascinantă. Știu că la fel se va întâmpla și în România, unde am pregătit deja prima lansare de carte la Deva, unde îi aștept cu dragt pe toți cei care vor să povestim despre această carte care s-a născut în urma unui proiect sportiv care îmi este foarte drag și care sper să aibă reverberații pentru toți românii. După lansarea de la Deva urmează o lansare extraordinară la Petroșani, în orașul meu natal și Dumnezeu mai știe pe unde vom ajunge cu această carte, la toți românii care se bucură să o primească și să ne primească. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale!”, a declarat Avram Iancu.

”Provocarea Rinului” este cea de-a doua carte semnată de valorosul sportiv Avram Iancu și a apărut sub egida Casei de editură Exclusiv. Lucrarea, editată în condiții grafice deosebite, adună în cele peste 200 de pagini ale sale, întreaga experiență pe care bravul nostru compatriot cu nume predestinat de erou, a trăit-o în cea mai grea misiune finalizată cu cea mai frumoasă performanță a anului 2023: traversarea înot a cursului Rinului, de la izvoare și până la vărsare, cale de mai bine de 1300 de kilometri. Nu a făcut-o doar de dragul performanței, ci asemeni fiecărui demers sportiv la care s-a încumetat, a făcut-o pentru România. De data aceasta cu dorința de a atrage atenția Europei că România merită și trebuie să fie membră a Spațiului Schengen, că asemenea marilor fluvii europene, oamenii din toată Europa merită să circule liberi dintr-o țară în alta.

După lansarea de la Deva, cartea ”Provocarea Rinului” de Avram Iancu va fi disponibilă și pentru cei care vor să o comande on-line.