Primele contracte semnate prin Programul Regional Vest aduc peste 220 de milioane de lei pentru Timișoara

Home Economie Primele contracte semnate prin Programul Regional Vest aduc peste 220 de milioane de lei pentru Timișoara
Primele contracte semnate prin Programul Regional Vest aduc peste 220 de milioane de lei pentru Timișoara

Lucrările de reabilitare a Bulevardului Cetății și a Căii Stan Vidrighin din Timișoara vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, și Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, au semnat contractele de finanțare pentru cele două proiecte care vor fi implementate prin Prioritatea 7 a PR Vest, „Regiune cu mobilitate sustenabilă”.

Astfel, proiectul „Reabilitare linii de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 4, Bulevardul Cetății” are o valoare totală de peste 110 milioane de lei, dintre care aproape 77 de milioane de lei sunt fonduri nerambursabile. La finalul proiectului, atât linia de tramvai, cât și trama stradală vor fi reabilitate pe o lungime de 3,5 kilometri; va fi amenajat un traseu de piste de biciclete de o parte și alta a Bulevardului Cetății, pe o lungime de 2,88 km; și se va crea un culoar pietonal prin modernizarea trotuarelor pe o lungime de 3,67 km. De asemenea, vor fi amenajate spațiile verzi pe o lungime de 1,88 km, iar iluminatul public va fi amenajat pe o lungime de aproape 3,4 km.

Pe traseul tramvaiului vor fi amenajate 9 stații publice de transport modernizate, 5 sisteme noi de bike-sharing și 3 sisteme de management al traficului. De asemenea, vor exista 4 tipuri de măsuri de accesibilizare – marcaj tactil, rampe de acces şi sisteme acustice a instalaţiilor de semaforizare. În total, vor fi aproape 20.000 de metri pătrați de spații verzi modernizate și aproape 1.000 mp de spații verzi noi.

Conform contractului, proiectul va fi finalizat până în 30 iunie, anul viitor.