Emoționant spectacol de gală al tinerilor artiști pregătiți de prof. Simona Ionașc, cu tezaur de colinde românești

Home Cultură Emoționant spectacol de gală al tinerilor artiști pregătiți de prof. Simona Ionașc, cu tezaur de colinde românești
Emoționant spectacol de gală al tinerilor artiști pregătiți de prof. Simona Ionașc, cu tezaur de colinde românești

Tinerii din cadrul clasei de canto – muzică populară coordonat de profesorul Simona Ionașc de la Școala Populară de Artă din Valea Jiului au dăruit unui public admirabil, prezent duminică 17 decembrie 2023, la sala Palatului Cultural ”Minerul” din Lupeni un regal fără egal de colinde jienești, autentice și valoroase, într-un concert cu adevărat de tezaur.

Evenimentul organizat de Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni a adus pe scenă o seamă de artiști de-a dreptul admirabili al căror colind ne-a pătruns adânc în suflet, făcându-ne de pe acum parte a unor sărbători fericite.

De la cei mai mici dintre elevii profesorului și artistului desăvârșit Simona Ionașc și până la elevii săi care deja și-au câștigat statutul de apreciați soliști de muzică populară, colinde precum ”Asta-i sara de Crăciun”, ”Veselește-te domn bun”, ”Deschide gazdă ușa”, ”Mândră-i sara de Crăciun”, ”Sub fereastră la om bun”, ”Cobori Doamne pe pământ”, ”Leru-i ler pe la ferești”, E vremea colindelor”, ”Când s-o născut Domnul sfântul”, ”Sculați gazde, nu dormiți”, În cetatea-mpărătească”, ”Cununiță pe cer scrisă”, ”M-o trimis mama la capre”, ”Plecata-u Maria”, ”Sfântă sara de Crăciun” și încă multe altele, au cucerit inimile oamenilor care și-au dăruit bucuria participării la cea de-a doua ediție a spectacolul intitulat ”La colindat am pornit”.

Spectatorii au răsplătit cu aplauze evoluția desăvârșită a tinerilor artiști: Răzvan Ionașc, Alexia Vlaicu, Ianis Bolosin, Miruna Barna, Sofia Vlaicu, Raisa Șotângă, Andreea și Roxana Iacobescu, Adina Cernat, Cristina Stoi, Daria Muntean, Antonia Moraru, Izabela Ianc, Radu Moldovan, Roberta Maxer, Maria Râpa, Daria Ghenea, Anastasia Jitaru, așa cum de binemeritate aplauze s-au bucurat și colindele interpretate magistral de valoroșii artiști hunedoreni Simona Ionașc și ceata Crailor ”Moștenitorii” din Lupeni, Bianca Iacoboni și Mădălina Străuneanu & Mădălin Brândău. Tot așa cum, într-un final de spectacol de vis, sute de oameni au cântat, împreună cu întreaga grupare artistică, una dintre cele mai frumoase colinde creștine care aduce vestea Nașterii Mântuitorului: ”Trei păstori”.

Regalul de colinde oferit de tinerii artiști pregătiți de Simona Ionașc ne-a demonstrat încă o dată (dacă mai era nevoie!?) că acolo unde talentul, munca stăruitoare și profesionalismul se împletesc cu dragostea și respectul față de folclor, față de tradiții, neprețuitele colinde strămoșești ajung negreșit în sufletele oamenilor. Și fac ca sărbătorile noastre să fie, cu adevărat, fericite și binecuvântate!

În rând cu sutele de admiratori prezenți la acest veritabil regal de colinde oferit de tinerii artiști pregătiți de Simona Ionașc, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, s-a declarat la rândul său încântat de spectacol și onorat că în comunitatea Lupeniului și a Văii Jiului există atât de mulți oameni talentași și pasionați de folclor. ”Îi felicit pe acești tineri artiști care ne-au demonstrat încă o dată măsura talentului lor desăvârșit și dragostea pentru folclorul românesc. Le mulțumesc din suflet și pentru acest spectacol de colinde absolut superb, așa cum le mulțumesc și pentru că, împreună cu profesorul lor, distinsa doamnă Simona Ionașc, ne-au fost alături la toate evenimentele artistice pe care le-am organizat la Lupeni, fapt care ne-a permis să le oferim oamenilor bucuria unor momente artistice deosebit de frumoase. Sunt mândru că în comunitatea noastră avem atât de mulți oameni care iubesc folclorul, care dau viață spectacolului artistic și împreună cu care putem să ne bucurăm de momente artistice deosebite în comunitatea noastră. Tuturor, sărbători fericite!

Felicitări, tinerilor artiști și invitaților în recitalul de la Lupeni! Felicitări, Simona Ionașc, pentru reușita unui eveniment emoționant! Mulțumiri, Lucian Resmeriță, Primăria și Consiliul local Lupeni pentru acest elegant concert de colinde oferit publicului.