Premii pentru copiii din Petroșani care i-au scris cele mai frumoase scrisori lui Moș Crăciun

Home Stiri la zi Premii pentru copiii din Petroșani care i-au scris cele mai frumoase scrisori lui Moș Crăciun
Premii pentru copiii din Petroșani care i-au scris cele mai frumoase scrisori lui Moș Crăciun

O frumoasă inițiativă a Poștei Române, pornită din Valea Jiului a devenit una dintre cele mai apreciate activități din preajma sărbătorilor de Crăciun în județul Hunedoara.

Pornind de la legenda care spune că în luna decembrie toate scrisorile trimise de copii ajung la reședința de la Polul Nord a lui Moș Crăciun, copiii din județul Hunedoara au fost încurajați să-i trimită acestuia scrisorilor lor prin intermediul Poștei Române, având astfel garanția nu doar că ele vor ajunge negreșit la destinație, dar mai mult decât atât având și surpriza ca acelea care sunt considerate drept cele mai frumoase și mai emoționante scrisori transmise astfel Moșului Crăciun să fie și primele premiate de acesta.

Peste 500 de scrisori au ajuns astfel de la copiii din întregul județ Hunedoara în cutiile roșii ale Poștei, iar Maria Czane, directorul Oficiului Județean de Poștă (OJP) Hunedoara, a fost cea căreia i-a revenit misiunea de a le citi pe toate. Tot acestea i-a revenit și bucuria de a înmâna la Oficiul Poștal din Petroșani primele premii ale campaniei din acest an a proiectului „Scrie-i lui Moș Crăciun!”. Trei copii din Petroșani, două fetițe și un băiat au fost câștigători ai acestui concurs inedit, fiecare reușind să impresioneze poștașii cu scrisorile lor deosebite trimise Moșului Crăciun.

”Este absolut impresionant faptul că, în scrisorile lor către Moș Crăciun, copiii care au participat la proiectul nostru au cerințe simple, dar fermecătoare. Unul dintre ei a scris că și-ar dori doar puțină zăpadă de Crăciun, altul că-și dorește să fie mai multă căldură în sufletele oamenilor sau altul că-și dorește ca bunul Dumnezeu să aibă grijă de familia sa. Mă bucur că am lansat acest proiect, care a plecat de la noi și a fost preluat și de colegii din țară, așa cum mă bucur că putem duce mai departe această frumoasă tradiție”, a spus Maria Czane, directorul Oficiului Județean de Poștă (OJP) Hunedoara.

Impresionat a fost și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, invitat la festivitatea de premiere a celor trei copii din Valea Jiului, câștigători anul acesta ai concursului „Scrie-i lui Moș Crăciun!” ”Chiar dacă sunt folosite tot mai puțin, scrisorile păstrează un farmec aparte. Iar atunci când îi sunt adresate direct lui Moș Crăciun de copiii care păstrează în suflete magia moșului darnic care, de atâta vreme, aduce cadouri celor mici, bucuria este dublă. Mă bucur că Oficiul Județean de Poștă Hunedoara duce mai departe această acțiune de suflet, care de anul acesta a fost preluată la nivel național, și îi felicit pe toți angajații Poștei Române care, indiferent de condițiile meteo, sunt mereu alături de noi. Le doresc sărbători binecuvântate, iar celor mici să găsească sub brad darurile mult visate!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.