Lansare de carte la Casa memorială „Ion D. Sîrbu” din Petrila

Lansare de carte la Casa memorială „Ion D. Sîrbu” din Petrila

Duminică, 14 ianuarie, la Casa memorială „Ion D. Sîrbu” din Petrila a avut loc lansarea cărții  „Fulg de vers” de Cecilia Gabriela Feier. Cartea, a patra publicată de autoare, apărută la Editura Armonii Culturale, Slobozia, 2023, este alcătuită din poezii risipite prin reviste, plus unele inedite, continuând o activitate încununată de multe premii, între care Premiul Național de poezie „George Coșbuc”, primit la Bistrița-Năsăud în 2005.

 Cecilia Gabriela Feier propune o poezie senină, de comuniune cu natura și cu universul, în care se caută mereu, ca într-o oglindă: „văd în oglindă/ gânditorul/ cum se trădează”.

Scurte meditații, poemele ei încearcă să descifreze sensurile ascunse ale lucrurilor și întâmplărilor, într-un stil limpede, concis.

Lansarea, organizată de doamna Șandor Cristina, custodele Casei memoriale, cu o asistență nu foarte numeroasă, s-a bucurat de prezența unor prieteni statornici ai Casei memoriale „Ion D. Sîrbu” din Petrila, între care Liana Hațegan Cheptea, autoarea unor cărți pentru copii și a unui abecedar admis ca manual, Adriana și Sergiu Barbăroșie, Carolina Miron, Mariana Zmău.

Elisabeta BOGĂȚAN