Țărăniștii de la PNȚCD Petroșani vor susține AUR la nivel local

Țărăniștii de la PNȚCD Petroșani vor susține AUR la nivel local

Aflat într-un declin din punct de vedere politic, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) mai trăiește prin nostalgicii și idealiștii vremurilor.

La Petroșani, organizația locală PNȚCD, condusă de Rusu Valica, a decis să susțină partidul AUR, la nivel local. Hotărârea a fost luată în cadrul unei ședințe a biroului permanent local, organizată de țărăniști, zilele trecute. Filiala județeană PNȚCD Hunedoara și-a dat acordul cu privire la această decizie a biroului local de la Petroșani.

Sergiu Grigorescu și Rusu Valica (PNȚCD), alături de Cristian Cațan și Ioan Vălvăresc (AUR)

„Avem multe în comun cu AUR, atunci când ne referim la valori și ideologie. Noi suntem un partid de centru-dreapta. Am rămas la Petroșani peste 50 de membri țărăniști care achiesează la niște principii sănătoase. Într-o lume bombardată de neomarxiști, am ajuns să fim considerați anormali dacă suntem patrioți și suverani. Motivația și carisma acestui tânăr de la AUR, Cristian Cațan, ne-a impulsionat și ne-a împins către această decizie de a susține, cel puțin la Petroșani, Alianța pentru Unirea Românilor. Ne dorim un Petroșani mai bun pentru copiii și nepoții noștri”, a declarat Rusu Valica, președintele PNȚCD Petroșani, fost candidat la primăria Municipiului Petroșani din partea PNȚCD, în anul 2000.

Conducerile PNȚCD Petroșani și AUR Petroșani

La rândul său, liderul AUR de la Petroșani se arată încântat de noile forțe alăturate: „Noi nu refuzăm pe nimeni! Cei care doresc să susțină AUR sunt bineveniți să o facă, din și din afara Alianței AUR. Este nevoie și de experiența celor de la PNȚCD, oameni ce-au activat de-a lungul vieții în diferite domenii și care au văzut cu ochii lor în ce stare deplorabilă a ajuns Petroșaniul. Și da, probabil că Ion Rațiu este cel mai bun președinte pe care România nu l-a avut!”.

Decizia țărăniștilor de a susține partidul lui George Simion la nivelul Municipiului Petroșani poate fi considerată bizară, întrucât în spațiul online, Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD la nivel național, l-a atacat în câteva rânduri pe liderul AUR.