Seminar privind procedurile de obținere a avizelor de securitate la incendiu

Seminar privind procedurile de obținere a avizelor de securitate la incendiu

Începând cu 1 ianuarie 2024 , inspectoratele județene pentru situații de urgență primesc solicitările din domeniul AVIZĂRII/AUTORIZĂRII privind securitatea la incendiu/protecție civilă EXCLUSIV în format electronic, pdf sau word, cu semnătura electronică a beneficiarilor sau a proiectanților/ verificatorilor/experților tehnici atestați, după caz.

În acest context, la inițiativa Asociației Comitetul de Inițiativă Valea Jiului, asociație reprezentativă a mediului de afaceri din această regiune, la Petroșani va avea loc un seminar de informare privind înțelegerea procedurilor, investițiilor și acțiunilor necesare pentru asigurarea securității la incendiu a spațiilor de producție sau, după caz, de servicii publice, inclusiv în domeniul turismului.

Seminarul va fi susținut la Petroșani, în data de 29 februarie 2024, ora 17,00 la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani, de către reprezentanți ai  ISU HUNEDOARA.

Liliana Scarlat, reprezentantul Asociației Comitetul de Inițiativă apreciază că accesarea acestor informații de către micii și marii investitori din Valea Jiului este extrem de importantă și invită reprezentanții firmelor să participe la acest seminar de informare, la care participarea este gratuită. ”În calitate de angajatori avem obligația legală de a lua toate măsurile necesare pentru a preveni și a limita amploarea unor evenimente care prin natura lor pot amenința sănătatea și viața angajaților și a clienților, valorile materiale și culturale și/sau mediul. Reprezentanții ISU HUNEDOARA sunt împreună cu noi pentru a ne ajuta să înțelegem mai bine cum trebuie să procedăm pentru a asigura securitatea la incendiu a spațiilor în care ne desfășurăm activitatea și a evita pierderea de vieți omenești”, a declarat Liliana Scarlat.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) este instituția publică responsabilă cu prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență și emiterea avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu pentru clădiri, spații sau evenimente.