Va avea PNL Lupeni un candidat de primar ”impus” de… liderul PSD Cristian Resmeriță?

Va avea PNL Lupeni un candidat de primar ”impus” de… liderul PSD Cristian Resmeriță?

Cu toate că PNL Hunedoara a anunțat că au fost validate, săptămâna trecută, toate candidaturile pentru primar, în perspectiva alegerilor de la 9 iunie, se pare că la nivelul Organizației PNL Lupeni au loc unele modificări.

Surse din cadrul PNL dau ca iminentă decizia anunțării unui candidat-surpriză al acestei formațiuni politice pentru Primăria Lupeni. Informațiile primite pe surse fac referire la faptul că, în cadrul școlii de vară ”Avram Iancu” organizată la finalul săptămânii precedente la Straja de TNL Hunedoara, liderii partidului ar fi convenit ca, în alegerile locale din acest an, să nu-l mai susțină pentru o nouă candidatură pe președintele PNL Lupeni, Cristian Roșu. De altfelm așa cum se știe, acesta a fost obligat deja să facă un pas în spate, în urmă cu câteva luni, după ce Tiberiu Iacob Ridzi a preluat conducerea interimară a PNL Lupeni.

Astfel, potrivit surselor noastre, candidatul susținut de PNL pentru Primăria Lupeni ar fi prof. Cristina Ciucu. Aceasta a mai candidat pentru funcția de primar al municipiului Lupeni, în alegerile precedente, ca independent.

Deși a fost, pentru o vreme, o voce a Opoziției politice locale, după alegerile din 2020 câștigate fără drept de apel de PSD și de Lucian Resmeriță, Cristina Ciucu a devenit mai apropiată de echipa social-democrată, apreciind chiar și în mod public prestația politică a liderului social-democrat Cristian Resmeriță dar și prestația primarului Lucian Resmeriță în administrația locală.

Numirea acesteia în calitate de candidat pentru Primăria Lupeni din partea PNL este decisă, potrivit surselor noastre, chiar în aceste momente, urmând ca anunțul oficial să fie făcut în cursul zilei de astăzi. În lumina celor prezentate, se nasc câteva firești întrebări: Va fi dat la o parte Cristian Roșu, după ani de zile în care a fost, așa cum a fost, principala voce a Opoziției din Lupeni Va reuși senatorul social-democrat Cristian Resmeriță să-și continue demersul politic de destructurare a organizațiilor PNL din Valea Jiului, prin impunerea unui apropriat politic și la PNL Lupeni? Vom afla.