Admirație și recunoștință pentru doamnele de onoare ale municipiului Petroșani

Admirație și recunoștință pentru doamnele de onoare ale municipiului Petroșani

O idee deosebit de frumoasă a primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a adus anul acesta, în atenția comunității locale și a opiniei publice, în general, o seamă de femei de succes, a căror activitate, generozitate și carieră le situează pe un binemeritat piedestal al doamnelor de onoare din comunitatea Petroșaniului. În acest fel, Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani și-au propus să marcheze Ziua Internațională a Femeilor, arătându-ne încă o dată că în spatele frumoasei comunități petroșenene stau, de multe ori, femei puternice, femei de succes, femei demne de întreaga noastră admirație și recunoștință.

Admirație și recunoștință au fost, de altfel, cuvintele cheie ale unui eveniment plin de emoție, în care primarul Tiberiu Iacob Ridzi a înmânat diplome de excelență, plachete aniversare și frumoase buchete de flori, însoțite de cuvinte potrivite și urări de ”La mulți ani” unor femei din comunitatea Petroșaniului a căror activitate, carieră, viață stă sub semnul excelenței.

În rândul acestora se numără deținătoare ale titlului de ”Cetățean de onoare al municipiului Petroșani” precum Felicia Necșa (președinte fondator al Filialei de Cruce Roșie de la Petroșani), dr. Petronela Șodolescu (reputat medic, fost director al Spitalului de Urgență din Petroșani), Dorica Maniu (fost procuror șef al Parchetului din Valea Jiului), prof. Adina Stan (eminent dascăl și îndrumător al unora dintre cei mai talentați și performanți pianiști ai Văii Jiului), Edit Mileti (fost dascăl al Școlii sportive sub bagheta căreia s-au remarcat zeci de generați de sportivi campioni ai României) sau Patricia Vizitiu (port-drapel al handbalului românesc contemporan).

În egală măsură, primarul Tiberiu Iacob Ridzi și-a propus și a reușit cu brio acest lucrul să evidențieze personalitatea unor femei implicate activ, energic și vizibil în activități sociale, educaționale, culturale ori caritabile derulate prin intermediul unor organizații care, datorită mai ales acestor femei-lider, sunt repere ale societății civile de astăzi în municipiul Petroșani, al căror nume este recunoscut și respectat ca atare. Acestea sunt: Florentina Presecan (coordonator al activităților de la Casa Pollicino), Jana Coconeț (profesor coordonator la Asociația Culturală ”Lirica”), Maria Roxana Cațan (de la Centrul pentru copii ”Maria Stein”), Carmen Pădurean (de la Centrul de zi din Petroșani), Andreea Lonhard (de la Căminul pentru copii ”Cor Jesu”), Ana Bartoș (de la Asociația Carbo Gremium), Ioana Alexandra Bogdan, Ancuța Iftene, Corina Gaiță, Ligia Gaston (toate de la Asociația de Sprijin a Copiilor cu Autism ”Helping Hand”) ori Doriana Alexandra Stana, Dana Ioana Sütö, Mihaela Marian, Andreea Drăgoi și Anca Bogdan, inimoasele voluntare din cadrul energicului grup ”Mămici din Valea Jiului”.

”Suntem onorați să vă putem sărbători astăzi, în comunitatea locală a municipiului Petroșani, astăzi, într-o zi atât de specială cum este Ziua Femeii. Vă asigur însă că ziua dumneavoastră este, de fapt, în fiecare zi, pentru că ne dați zi de zi motive de admirație, prețuire și recunoștință. Cuvintele sunt prea puține pentru a vă putea mulțumi pentru tot ceea ce faceți, pentru tot ceea ce sunteți și pentru tot ceea ce însemnați pentru familiile dumneavoastră, pentru cei cărora v-ați dedicat bună parte din activitate și din viață și, până la urmă, pentru întreaga noastră comunitate. De aceea vă rog să primiți, odată cu acest eveniment, mulțumirile noastre, întreaga considerație și profunda admirație pe care vi le purtăm, onorați că facem parte, împreună, din această mare și frumoasă familie a municipiului Petroșani”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Dincolo de plachetele de onoare, diplomele și buchetele de flori oferite de administrația locală, femeilor de onoare și succes ale Petroșaniului, dar și tuturor doamnelor și domnișoarelor care au participat la această frumoasă celebrare a valorilor, le-au fost oferite în cadrul acestui eveniment emoționante cadouri artistice dăruite de tineri talentați ai scenei cultural-artistice din Petroșani precum: pianistul Alexandru Mihai Iacob sau soliștii vocali Adonia Antonescu, Luminița Donisă și Nikolas Constantinescu.

Cum alte cuvinte sunt de prisos în a evidenția un eveniment cu adevărat valoros, care s-a petrecut de Ziua Internațională a Femeii la Petroșani, mai adăugăm, cu profundă admirație și recunoștință, doar atât: Jos pălăria, pentru asemenea femei care cinstesc comunitatea Petroșaniului și a Văii Jiului!