Două medalii de aur la Campionatul Național de Karate pentru liderul AUR Petroșani

Două medalii de aur la Campionatul Național de Karate pentru liderul AUR Petroșani

Revenit în circuitul competițional după 17 ani de pauză, Cristian Cațan, președintele organizației locale AUR Petroșani, a obținut două medalii de aur la Campionatul Național de Karate Shito-Ryu, competiție desfășurată în 9 martie 2024 în incinta C.O.S.R. Izvorani, dovedindu-se a fi mnu doar un politician de AUR, ci și un adevărat sportiv de aur.

Politicianul, în vârstă de 39 ani a participat la probele de kata veterani și kumite veterani, devenind campion național la ambele probe.

„Pentru mine a fost o provocare să revin într-o competiție de asemenea anvergură. M-am pregătit intens în ultimele cinci luni, cu un ritm de trei-patru antrenamente pe săptămână. În dimineața competiției am participat la proba de kata (probă de tehnică), ajungând în finală și reușind să câștig titlul național în fața unui adversar din Drăgășani. Dificultatea kata-ului adversarului a fost superioară kata-ului meu, dar diferența a constat în acuratețea tehnicii, respirație și postură, detalii la care am fost superior. La proba de kumite, am luptat în semifinale cu un sportiv de la Târgoviște, apoi în finală cu fostul meu coleg de la CS Masibo și Dinamo București, Tudorel Balica, actualmente legitimat la CS Scorpion București. A fost o finală strânsă, abia în ultima secundă reușind să punctez pentru a doua medalie de aur. Ambele probe la care am participat s-au adresat sportivilor cu vârste de peste 35 ani. În artele mațiale, la fel ca în gimnastică de exemplu, după o anumită vârstă, deși ești încă tânăr în viață, ești considerat veteran. Sunt extrem de bucuros pentru această performanță. Le mulțumesc antrenorilor Radu Polifronie și Alina Tinca pentru pregătire! Dedic aceste medalii de aur tuturor membrilor AUR din organizația pe care o conduc!”, a declarat Cristian Cațan.

Sportivii CS Poli Karate Petroșani, club sportiv condus de reputatul antrenor Radu Polifronie (și el susținător al AUR la Petroșani!) a câștigat nu mai puțin de 42 de medalii la Campionatul Național de Karate Shito-Ryu de la București.

Tuturor, felicitări!