Tiberiu Iacob Ridzi – candidat al PSD pentru Primăria Petroșani

Tiberiu Iacob Ridzi – candidat al PSD pentru Primăria Petroșani

Biroul Politic Județean al PSD l-a validat pe Tiberiu Iacob Ridzi, în funcția de candidat pentru Primăria Petroșani, în cadrul ședinței care a avut loc în 13 martie 2024, ședință în care au fost validați majotatea candidaților propuși de sociali-democrați pentru primăriile din județul Hunedoara.

Acesta va reprezenta Partidul Social Democrat în alegerile locale din iunie 2024, partid împreună cu care își propune să câștige, fără echivoc, un nou mandat în fruntea celui mai mare municipiu al Văii Jiului.

Tiberiu Iacob Ridzi a spus, în cadrul Biroului Politic Județean al PSD Hunedoara că a luat această decizie grea, ascultând în primul rând vocea comunității locale. ”Nu este o decizie ușoară pentru mine, trecerea aceasta către PSD, care vine după 25 de ani de activitate politică într-un partid. Sigur că eu am mai fost și în UNPR și am mai cochetat cu PSD, în 2016, atunci am luat însă o decizie poate pripită. Ceea ce m-a determinat însă pe mine să fac acum această mutare este, în primul rând, comunitatea locală pe care o reprezint: Petroșaniul și Valea Jiului. Știți foarte bine, ceilalți colegi ai mei, primarii localităților din Valea Jiului, sunt toți PSD, toți au performanță și cu siguranță, pentru că tot ceea ce înseamnă programul pentru Tranziție Justă, pentru tot județul Hunedoara, ne arată că trebuie să fim împreună ! În acest sens, cred că aceasta este cea mai bună formulă, pentru municipiul Petroșani, pentru Valea Jiului și pentru județul Hunedoara”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi în fața membrilor BPJ ai Organizației județene PSD Petroșani.

Acesta a argumentat, în plus, faptul că unitatea și solidaritatrea, inclusiv politică, a administrațiilor locale din Valea Jiului și, în general a administrației județene, este un argument în plus și în relația directă cu Guvernul României și cu Parlamentul. ”De multe ori am constatat că voturile politice pe care le ai în spate, contează și în discuțiile de la București. Și este firesc să fie așa, pentru că politica înseamnă voturi. Și atunci avem nevoie de solidaritate pentru a aduna voturi”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai arătat că, de-a lungul timpului, a apreciat la PSD și, în mod special la liderii social-democrați din județul Hunedoara, faptul că aceștia știu să țină la oameni și să trateze membrii de partid de pe poziție de egalitate, indiferent de poziția lor, lucru care, în opinia de pe acum fostului politician liberal, nu se întâmplă, din păcate, în alte locuri.

Tiberiu Iacob Ridzi le-a transmis mulțumiri președintelui Organizației PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, președintelui executiv, Cristian Resmeriță, colegilor primari din Valea Jiului și fostului său competitor din alegerile precedente, Costel Avram  pentru deschidere, arătând că personal, nu a avut niciodată divergențe cu aceștia, dimpotrivă în plan instituțional și, de multe ori, personal, fiind aliați în dezvoltarea multor proiecte comune pentru dezvoltarea comunității locale.

Tiberiu Iacob Ridzi i-a transmis mulțumiri inclusiv subprefectului Constantin Fulga, pentru gestul de se retrage din competiția electorală în care deja fusese anunțat de Organizația locală a PSD Petroșani și a dat asigurări că va face echipă cu acesta, dar și cu întreaga organizație PSD de la Petroșani, din Valea Jiului și din județul Hunedoara.