Concursul județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, la faza optimilor de finală

Concursul județean de cultură generală ”Citești și câștigi!”, la faza optimilor de finală

După o pauză binemeritată, miercuri, 13 martie 2024 au fost reluate confruntările din cadrul ediției aniversare cu numărul zece a concursului județean de cultură generală ”Citești și câștigi”, eveniment marcă înregistrată a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”!

Competiția, la care participă toate liceele și colegiile din județul Hunedoara a ajuns la faza confruntărilor din cadrul optimilor de finală Prima confruntare a zilei de 13 martie a adus faţă în faţă echipa Colegiului Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva şi echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” Deva. Aflate iniţial la mică distanţă una de alta, după cele 30 de întrebări ale concursului, a câştigat echipa Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva cu scorul de 19 la 15 răspunsuri corecte, trecând mai departe în sferturile de finală.

Cea de-a doua confruntare a zilei a fost între echipa Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” Orăştie şi cea a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Petroşani. Mai bine pregătiţi, elevii de la colegiul din Petroşani au condus întreaga partidă şi au câştigat detaşat, cu scorul de 21 la 8 răspunsuri corecte, din cele 30 ale confruntării. Astfel, echipa Colegiului Naţional „Mihai Eminescu din Petroşani s-a calificat în sferturile de finală.

Al treilea meci al zilei a pus faţă în faţă două echipe hunedorene: cea a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” Hunedoara şi cea a Liceului Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara. A fost un meci echilibrat, pe care echipa colegiului hunedorean l-a condus şi al cărui scor final a fost de 20 la 14 răspunsuri corecte, din cele 30 de întrebări ale concursului. La finalul acestui meci, Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” merge mai departe în optimile concursului.

Prima zi a optimilor s-a încheiat cu partidă foarte frumoasă dintre echipa Liceului Tehnologic de Transport Feroviar „Anghel Saligny” Simeria şi echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad. Echipele, foarte bine pregătite, s-au aflat la scor foarte apropiat pe întregul parcurs al meciului. Dacă la început echipa liceului tehnologic a condus la distanţă mică, a fost egalată şi ulterior condusă de echipa Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Brad. A fost un meci interesant, de-a dreptul palpitant, pe care l-am urmărit cu plăcere, scorul final fiind de 24 la 21 răspunsuri corecte din cele 30 ale confruntării.

Confruntările din cadrul optimilor de finală ale concursului ”Citești și câștigi!” continuă şi astăzi, cu următoarele meciuri din optimile de finală. Vă reamintim că puteţi vedea concursul, live pe pagina de facebook a Bibliotecii județene ”Ovid Densușianu”, pe postul regional HD365TV şi luni până vineri de la ora 18:00 la 19:00 şi duminica între orele 10:00 şi 13:00 pe postul regional Antena 3 Deva.