Sediul din Deva al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara s-a redeschis după modernizare

Sediul din Deva al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara s-a redeschis după modernizare

Pe 19 martie 2024, chiar de ziua în care este sărbătorită Ziua Pașaportului Românesc, la Deva a avut loc inaugurarea sediului Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara.

Acesta a fost inclusiv într-un program de modernizare, obiectivul de investiții denumit „Reabilitare, Renovare și Modernizare imobil Serviciul Public Comunitar Pașapoarte Hunedoara” fiind integral finanțat prin intermediul Bugetului de Stat al României. Aici au fost efectuate investiții în valoare totală a investiției fiind de 2.045.295,97 lei.

Prezent la ceremonia de redeschidere a Serviciului Județean de Pașapoarte, prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian a arătat că acest obiectivu a constituit una dintre investițiile majore realizate de Ministerul Afacerilor Interne în vestul țării.  ”Este o mândrie faptul că am reușit să finalizăm acest proiect deosebit de important pentru cetățeni. Avem datoria să livrăm rezultatele pe care societatea le așteaptă și să lăsăm ceva temeinic în urma noastră. Suntem aici pentru oameni și pentru a le oferi cele mai bune servicii publice posibile. Doar anul trecut, personalul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Hunedoara a procesat peste 30.000 de cereri de pașaport, iar timpul de prelucrare al unei cereri se desfășoară în 5-7 minute, un timp care scoate în evidență profesionalismul și eficiența întregului personal. Totodată, serviciul este acum accesibil și pentru persoanele cu dizabilități, care vor avea accesul asigurat până în fața ghișeului. Le mulțumesc tuturor persoanelor angrenate în acest proiect important pentru cetățeni: consultanți, proiectanți, constructori, iar nu în ultimul rând, le mulțumesc celor care sunt zilnic în slujba cetățenilor, ajutându-i să dobândească acest document important de călătorie!”, a declarat prefectul Petru Călin Marian.