Activități educaționale și de voluntariat derulate de Administrația Bazinală de Apă Jiu cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

Activități educaționale și de voluntariat derulate de Administrația Bazinală de Apă Jiu cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

O serie de activități educaționale, civice și de voluntariat au avut loc, zilele acestea în Valea Jiului, în organizarea Administrației Bazinale de Apă Jiu – Sistemul Hidrotehnic Independent Petroșani, pentru a marca Ziua Internațională a Apei, sărbătorită în fiecare an la data de 22 martie.

Potrivit șefului SHI Petroșani, dr.ing. Sorin Corici, cu acest prilej au avut loc o serie de evenimente educative, derulate în parteneriat cu Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din Petrila, respectiv Colegiul Tehnic ”Constantin Brâncuși” – structura Școala gimnazială nr. 5 Petrila, dar și o serie de activități de ecologizare a albiilor Jiului și afluenților săi din Valea Jiului de către angajați ai Sistemului Hidrotehnic Independent Petroșani al Administrației Bazinale de Apă Jiu.

În ceea ce privește programul educațional, elevii clasei pregătitoare C, ai clasei I-a A și a III-a de la Școala gimnazială ”I.D. Sîrbu” din Petrila, respectiv elevii clasei I-a A de la Școala gimnazială nr. 5 Petrila au participat la o sesiune de informare privind îmbogățirea cunoștințelor referitoare la apă, ca element natural și de conștientizare a importanței acesteia, precum și a necesității prețuirii și protejării apei.

În paralel, un număr de 27 de angajați ai Sistemului Hidrotehnic Independent Petroșani al Administrației Bazinale de Apă Jiu au participat la o serie de acțiuni de ecologizare și igienizare a cursurilor de apă, acțiuni derulate în Defileul Jiului, pe sectorul cuprins între confluența celor două Jiuri (Jiul de Est și Jiul de Vest) și revărsarea pârâului Polatiștea în Jiu, dar și în arealul Barajului de acumulare de la Valea de Pești precum și pe cursul Jiului de Vest, în zona prizei Buta și pe principalii afluenți ai Jiului de Vest din zona Câmpu lui Neag.

După cum precizează dr. ing. Sorin Corici, șeful SHI Petroșani, zeci de saci cu deșeuri, în cea mai mare parte, reciclabile, au fost astfel colectate de angajații acestei instituții, fiind ulterior predați companiei de salubritate Supercom SA, operatorul serviciilor de management al deșeurilor în județul Hunedoara.

”Prin aceste acțiuni educaționale și civice, ne-am propus nu doar să marcăm Ziua Mondială a Apei, ci mai ales să atragem atenția oamenilor asupra importanței pe care apa o reprezintă pentru oameni și pentruy mediul înconjurător, dar și asupra modului în care, cu toții, avem obligația de a păstra cursurile de apă, această inestimabilă bogație de care avem parte, mereu curate, ferite de orice factor de poluare”, a declarat dr.ing. Sorin Corici, șeful SHI Petroșani.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an, la data de 22 martie. Ediția din acest an a avut loc, în plan internațional, sub tematica ”Apă pentru Pace!”