La Castelul Lupilor Transilvania, ”Săptămâna verde” oferă elevilor la pachet, istoria, tradițiile și… distracția!

La Castelul Lupilor Transilvania, ”Săptămâna verde” oferă elevilor la pachet, istoria, tradițiile și… distracția!

”E cea mai tare zi!” Aceasta a fost concluzia generală a sutelor de copii care au ajuns la Castelul Lupilor Transilvania de la Chimindia (lângă Deva), în primele zile ale acestei săptămâni speciale în care se derulează activitățile de educație alternativă cuprinse sub genericul ”Școala Verde”.

Pentru ca micii vizitatori să aibă deplina justificare a unei astfel de reacții la experiența unei zile speciale petrecute în cadrul complexului muzeal ”Castelul Lupilor Transilvania”, gazdele au pregătit un  pachet de activități în care vizitarea castelului și a grădinilor aferente, cu explicații complete privind fascinanta istorie a acestora, au fost dublate de vizitarea expoziției permanente cu ansambluri arhitecturale din satele transilvănene, realizate în miniatură la scară de meșterul popular Ioan Rodoș (declarat el însuși un tezaur viu) în grădina castelului. În plus, după fascinantele ”lecții deschise” care le-au fost prezentate aici copiilor care au ales această destinație pentru ”Săptămâna verde”, aceștia au avut la dispoziție o zi întreagă pentru distracție în spațiile de joacă din cadrul acestui complex expozițional și de divertisment deosebit de atractiv din județul Hunedoara. Pe tot parcursul vizitei, aceștia s-au bucurat și de prezența lui ”Lupișor”, mascota castelului, alături de care s-au fotografiat în zeci de frumoase instantanee.

Administratorul complexului muzeal, turistic și de divertisment de la Chimindia, Beniamin Coțan spune că, atât în această săptămână, în care se derulează programul educațional ”Săptămâna verde”, cât și în fiecare zi obișnuită, ”Castelul Lupilor Transilvania” este pregătit să-i primească pe copii fie în grupurile organizate cu clasa ori cu școala, fie împreună cu familia, în acest loc de poveste, în care distracția, deja se știe, este garantată!

”Oferim vizitatorilor noștri o experiență de neuitat, în care copii, părinți, bunici, educatori, turiști au parte, fiecare, de bucuria de a descoperi istoria acestui castel, exponatele noastre inedite, clădirile tradiționale în miniatură care prezintă satul transilvănean autrentic, locul de joacă pe două niveluri și uriașele tobogane gonflabile. Ceea ce pot să vă spun este că, practic, aici, la noi, nu se plictisește nimeni, nici măcar o secundă!”, spune Beniamin Coțan, tânărul antreprenor care a creat aici un loc cu adevărat de poveste.

Acesta spune că, în curând, vizitatorii Castelului Lupilor Transilvania vor avea parte aici de încă o destinație de distracție, odată cu deschiderea unui nou parc de distracție pentru copii, părinți și bunici: Zoolandia. Dar asta este o altă poveste, pe care o vom depăna într-un alt articol.

Deocamdată, e bine să știți că pentru sezonul de vară al anului 2024 vizitarea Castelul Lupilor Transilvania, situat chiar în centrul localității Chimindia, pe DJ 107A (Culoarul rutier Mureș Nord) între Simeria și Șoimuș, este posibilă zilnic de la ora 10,00 până la ora 19,00.

Prețul unui bilet de intrare (pentru o zi întreagă!) este de numai 25 de lei (pentru adulți), respectiv 20 de lei (pentru copii și pensionari), costul incluzând vizitatea tuturor obiectivelor, acces la toate expozițiile permanente și temporare și acces nelimitat la locurile de joacă. mai mult, pentru grupuri de minim 20 de persoane, costul biletelor scade la 20 de lei/persoană (pentru grupurile de adulți), respectiv 17 lei/persoană (pentru grupurile de copii sau pensionari).

Vizitați Castelul Lupilor Transilvania!