Pregătiri pentru Paște la Casa Pollicino din Petroșani, cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi printre voluntari

Pregătiri pentru Paște la Casa Pollicino din Petroșani, cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi printre voluntari

La ”Casa Pollicino” din Petroșani, locul în care se întâlnesc zi de zi copii ceva mai speciali din comunitatea Văii Jiului, sărbătorile creștine au întotdeauna un aer ceva mai aparte. Evident, acest lucru se datorează atât emoției cu care acești copii așteaptă, an de an, sărbătorile, dar și bucuriei de a-i avea, de fiecare dată, alături, nu doar pe cei care coordonează acest centru de zi, ci și pe cei care și-au pus amprenta pe însăși existența ”Casei Pollicino”.

Printre aceștia, deja de mai bine de 15 ani încoace, se numără și primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, unul dintre voluntarii prezenți în mod constant aici, fapt apreciat în egală măsură de copii, părinți și de dascăli. ”Ca în fiecare an, și anul acesta am vopsit ouă alături de copiii speciali de la Casa Policino. Aceasta este o activitate de la care nu am lipsit niciodată în Săptămâna Mare, este o activitate devenită deja o tradiție pentru noi. Mulțumesc doamnei director Florentina Presecan și partenerilor noștri din Italia împreună cu care susținem financiar acest proiect pentru toți copiii speciali din Valea Jiului! Bucuria revederii cu acești copii este și pentru mine, și pentru ei, una evidentă, pentru că în acest tip de activități ne simțim întotdeauna foarte bine”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acestea le-a adus copiilor de la Casa Pollicino și vestea că, în perioada sărbătorilor pascale, la Petroșani va ajunge și apreciata ”Gașcă Zurli”, adresânsu-le copiilor de aici invitația de a participa la acest eveniment oferit tututor copiilor din Petroșani, pe 2 mai, în Parcul Central ”Carol Schreter”.

Evenimentul de la Casa Pollicino a fost, anul acesta, și mai special având în vedere că, preț de 12 zile, alături de copii sunt prezenți la activitățile de aici și o serie de voluntari din Italia, membri ai grupului care au fondat și care finanțează parțial activitățile din acest centru educațional pentru copiii cu dizabilități. Aceștia au îmbrăcat aici salopetele de lucru, pentru a face o serie de lucrări de întreținere a spațiului și pentru a instala o centrală termică nouă, apoi vor îmbrăca haine de sărbătoare pentru petrecerea de Paște alături de copii. Printre aceștia l-am întâlnit și pe Enrico Colarin, unul dintre fondatorii Casei Pollicino, italianul cetățean de onoare al municipiului Petroșani. ”Venim aici în fiecare an, pentru a face unele lucrări de întreținere ale acestui spațiu, dar mai ales pentru a fi alături de copii în momente de sărbătoare deosebite, așa cum sunt acum sărbătorile Paștelui ortodox. Anul acesta suntem aici cu două grupuri de voluntari și suntem deosebiți de emoționați și fericiți de ceea ce se întâmplă aici, în această zi specială în care ne pregătim pentru sărbătoarea Paștelui, într-un mod atât de frumos, împreună cu toți copiii Casei Pollicino, împreună cu personalul de aici, cu voluntarii noștri și cu domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi, care se implică deja de 20 de ani în susținerea activităților de la Casa Pollicino și care este extrem de activ implicat în tot ceea ce facem aici”, a declarat Enrico Colarin.

În cadrul Asociației ”Casa Pollicino” funcționează un centru de zi pentru copii cu dizabilități și unul pentru copii cu factor de risc de abandon familial. Cei care se ocupă de activitatea de zi cu zi a centrului recunosc că pentru toți cei de aici, și această zi a fost una cu adevărat specială. ”Organizăm și anul acesta, în prag de mare praznic al Învierii Domnului, activitatea cu vopsitul ouălor, așa cum facem de la deschiderea Casei Pollicino. Chiar încercăm și ne dăm silința ca micuții să crească în casa noastră ca într-o familie tradițională românească. Organizăm întotdeauna o masă festivă și pregătim așa cum se cuvine Paștele. ne bucurăm că sunt alături de noi și în acest an voluntarii din Italia, dar și domnul primar Tiberiu Iacob Ridzi”, a declarat Florentina Presecan, directorul Casei Pollicino din Petroșani.

Activitățile de vopsit ouă și de pregătire a sărbătorii Paștelui vor continua la Casa Pollicino și în zilele următoare, pentru că și aici, copiii, dar și toți cei care se îngijesc de ei, își doresc să aibă un binemeritat Paște fericit!