Premii pentru performanță în cultură și sport oferite la Vulcan ”Glasurilor de argint” și campionilor la înot

Premii pentru performanță în cultură și sport oferite la Vulcan ”Glasurilor de argint” și campionilor la înot

Două eveniment deosebite au marcat agenda administrației publice locale din municipiul Vulcan la începutul acestei săptămâni. Ambele au vizat atenția binemeritată acordată de administrația publică locală unor copii care au făcut din pasiunea lor pentru muzică, respectiv pentru sport, un veritabil drum spre performanță.

De o încărcătură emoțională aparte s-a bucurat festivitatea de premiere a membrilor Grupului artistic ”Glasuri de argint” al Clubului Copiilor Valea Jiului. Așa cum este deja binecunoscut acest lucru, aceștia s-au întors recent din Italia, acolo unde au reprezentat România la Festivalul Internațional de Interpretare Muzicală pentru Copii ”San Remo 2024”, unde au cucerit Premiul I la categoria de concurs în care au evoluat.

”Este o performanță fără precedent a acestor copii talentați și a profesorului lor, doamna Ileana Berki, cetățean de onoare al municipiului Vulcan, pentru care îi felicit din tot sufletul. Copiii din Vulcan coordonați de Ileana Berki au mai fost, cu ani în urmă la Festivalul Internațional de la San Remo și mă bucur că am reușit să-i sprijinim anul acesta să ajungă din nou acolo, cu atât mai mult cu cât de această dată nu doar că ne-au reprezentat cu cinste, ci s-au întors și cu acest premiu deosebit de valoros, care face și mai valoroasă investiția comunității noastre în acești copii deosebiți”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

În semn de respect față de performanța acestor copii și față de profesorul lor, Ileana Berki, membrilor Grupului ”Glasuri de argint” le-au fost înmânate, în cadrul unei emoționante festivități găzduită la sala de ședințe a Consiliului local Vulcan, ”Diplome de onoare”. Distincții similare le-au conferite nu doar copiilor care au reprezentat Vulcan, Valea Jiului și România pe scena Festivalui Internațional de Interpretare Vocală pentru Copii de la Sanremo, ci și compozitorul piesei ”Fără război!”, cu care micii artiști au participat la acest concurs internațional, precum și profesorului coordonator Ileana Berki (fondator al Grupului ”Glasuri de argint”) și profesorului Cosmin Kiss, directorul Clubului Copiilor Valea Jiului.

”Întâi și întâi de toate îi mulțumesc bunului Dumnezeu, pentru că el a îngăduit ca toate aceste lucruri frumoase să se întâmple. Apoi, îi mulțumesc primarului meu Cristian Merișanu și tuturor primăriilor din Vale care ne ajută, părinților și oamenilor de bine care sunt mereu alături de noi. Am visat atât de mult la momentul acesta în care ne vom întoarce de acolo, de la marele festival muzical din San Remo, dar nu-mi vine nici acum să cred că tot ceea ce ni se întâmplă este aievea, că am venit acasă cu premiul acesta mare și că ne bucurăm de toată atenția asta care ne creează atât de multă emoție și atât de multă bucurie”, a spus prof.. Ileana Berki.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că administrația locală de la Vulcan va continua să sprijine activitatea acestui minunat grup artistic, așa cum o face și cu toți ceilalți promotori ai culturii și educației.

Prof Ileana Berki și-a propus acum ca, după ce piesa ”Fără război!” a fost cântată în premieră în Parlamentul României și după ce a fost distinsă cu Premiul I la Festivalul internațional de la San Remo, să ducă mesajul de pace al ”Glasurilor de argint”, în toamnă, la sediul Parlamentului European.

Alte câteva zeci de copii din municipiul Vulcan, pasionați de înot, care deslușesc tainele natației și care se pregătesc pentru performanță în acest sport cu instructorii de la Bazinul didactic pentru înot de la Vulcan, au fost premiați în urma rezultatelor obținute la ”Cupa Iepurașului”, competiție de înot organizată de Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, cu prilejul apropiatelor sărbători pascale.

”Chiar dacă vorbim despre o competiție locală, în care protagoniști au fost copiii înscriși la înot la instructorii de la Bazinul didactic de înot, faptul că într-un timp relativ scurt de la deschiderea acestui important obiectiv educațional din municipiul Vulcan deja sunt atât de mulți copii care nu doar că au învățat aici să înoate, dar care deja se întrec pe mai multe stiluri specifice acestui sport este deja o performanță pentru ei, pentru antrenori, pentru toată lumea. Mă bucur că reușim să creăm și astfel de competiții inedite pentru ei, că ne bucurăm cu toții de faptul că avem acest bazin de înot de la Vulcan și că el este folosit la maxim de către copiii noștri”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai adăugat că dincolo de treapta pe care au ocupat-o pe podium la ”Cupa Iepurașului la înot”, toți participanții sunt, până la urmă, câștigători, sentiment pe care l-au simțit de altfel, inclusiv organizatorii și coordonatorii acestui frumos eveniment sportiv.