Pregătiri pentru sărbătorile de Paște, sub emblema Crucii Roșii, la Vulcan

Pregătiri pentru sărbătorile de Paște, sub emblema Crucii Roșii, la Vulcan

Micul parc de pe Bulevardul Mihai Viteazu din Vulcan, situat peste drum de Primărie, a devenit în ultima zi de aprilie, un loc plin de viață, animat de-a lungul întregii zile de sute de copii, părinți și bunici care au răspuns invitației lansate de Subfiliala locală de Cruce Roșie de a petrece această zi împreună, în mijlocul comunității, într-o activitate de socializare pe cât de simplă, pe atât de frumoasă.

Aici, voluntarii Crucii roșii au pregătit pentru copii o serie de ateliere depictură și desen, de muzică și dans, de distracție și voie bună. Președintele organizației de Crucea Roșie din municipiul Vulcan, inimosul voluntar Daniel Hălăstăuan spune că acțiunea a fost o reușită deplină, lucru perfect vizibil de altefel și în imaginile realizate de fotograful vulcănean Ionică Merișanu, care însoțesc acest articol.

”Ne bucurăm că am reușit să organizăm un astfel de eveniment. Ne gândeam ca, în preajma sărbătorilor de Paște, în serie activităților pe care noi, la Crucea roșie, le derulăm în mod constant, să reușim să facem și ceva mai deosebit pentru copilași. Am gândit această acțiune unde să interacționăm cu copilașii din comunitatea noastră într-o serie de ateliere de creație, de la desen tematic la pictat ouă, dar am, și cântat și am dansat împreună, am avut și un atelier specific activităților de cruce roșie unde exemplificăm și simulăm o serie de exerciții de prim ajutor și așa mai departe. A fost o zi deosebită, în care ne-am bucurat de soare, de distracție dar mai ales de bucuria de a fi împreună în comunitatea Vulcanului”, a declarat Daniel Hălăstăuan, preșeidntele Crucii Roșii de la Vulcan.

Copiii, dar și părinții s-au declarat în mod unanim încântați de acest proiect drulat de Subfiliala locală de Cruce Roșie, apreciind implicarea voluntarilor care le-au creat tuturor o zi deosebită. Încântat de acest proiect s-a arătat și primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu care apreciază că, în general, acțiunile derulate de Crucea Roșie la Vulcan sunt unele care stau sub semnul succesului. ”Întotdeauna filiala din Vulcan a Crucii Roșii a avut acțiuni frumoase pentru copii, acțiuni de care ne bucurăm cu toții văzând bucuria de pe chipurile copiilor. Nu pot decât să-l felicit pe Daniel Hălăstăuan și pe toți voluntarii de la Crucea Roșie pentru acest frumos proiect. ne bucurăm atunci când orașul prinde viață, atunci când oamenii sunt implicați în astfel de proiecte care ne aduc pe toți laolaltă și în care simțim că suntem, cu adevărat, o comunitate unită și frumoasă”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Încurajați de succesul acestui proiect, voluntarii de la Subfiliala de Cruce Roșie din municipiul Vulcan își propun să reediteze astfel de acțiuni și cu alte prilejuri. Până atunci, ei își vor continua în această săptămână activitățile prin care doresc să vină în sprijinul mai multor familii nevoiașe din municipiul Vulcan, cu ajutoare care să le dea și acestora posibilitatea de a avea sărbători fericite de Paște.