Fostul primar Cornel Resmeriță a trecut la cele veșnice!

Fostul primar Cornel Resmeriță a trecut la cele veșnice!

O veste neașteptată întristează comunitatea locală din municipiul Lupeni: fostul primar Cornel Resmeriță a trecut la cele veșnice!

Personalitate a vieții publice din Valea Jiului și județul Hunedoara, Cornel Resmeriță a fost primar al municipiului Lupeni vreme de 4 mandate, între anii 2000 și 2016, perioadă în care au fost puse bazele celor mai importante proiecte de dezvoltare a localității. În tot acest timp, Cornel Resmeriță a fost un pilon al PSD, reușind să construiască la Lupeni una dintre cele mai puternice organizații politice ale social-democraților din Valea Jiului.

Dedicația sa și implicarea sa până la sacrificiu în concretizarea proiectelor politice și edilitare și-au pus amprenta asupra sănătății sale, mai ales după anul 2015, când pe fondul mai multor probleme cardiace, starea sa de sănătate s-a degradat în mod accentuat, fapt care l-a determinat să renunțe la toate activitățile sale și să retragă din viața publică în anul 2018.

Cornel Resmeriță s-a născut la 1 august 1956 la Lupeni. A absolvit aici Liceul Industrial și Școala de maiștri, iar după absolvire a lucrat până în 1992, exclusiv la E.M. Lupeni. În 1992, împreună cu fratele său, a pășit pe terenul antreprenoriatului, ca investitor local. A intrat în viața politică, tot în aceeași perioadă, numărându-se între membrii fondatori ai PSD în municipiul Lupeni. În anul 2000 a câștigat primul său mandat de primar al municipiului Lupeni și, la scurt timp, a devenit lider al Organizației PSD Lupeni. În această calitate a condus partidul spre victorie în toate tipurile de alegeri care au avut loc la Lupeni vreme de aproape 20 de ani. În toți acești ani ai activității sale a reușit să construiască, la Lupeni, cea mai puternică organizație politică a social-democraților din județul Hunedoara și una dintre cele mai puternice din România, construind la Lupeni o mare și unită familie politică.

Cea mai mare realizare a sa, așa cum a recunoscut de fiecare dată cu mândrie, o reprezintă însă cei doi fii ai săi, Cristian și Lucian, cărora le-a dat o educație exemplară și cărora le-a insuflat pasiunea pentru politică și administrație, dar și responsabilitatea care le însoțește, cei doi fii ai lui Cornel Resmeriță fiind astăzi oameni respectați și apreciați în comunitatea din Lupeni, în administrația locală și în viața politică.

Pentru activitatea sa în serviciul public, în administrația locală, în 2012 Cornel Resmeriță a fost distins cu Ordinul național pentru Merit în grad de Cavaler, ordin conferit prin Decret Prezidențial.

După retragerea sa din viața publică, Cornel Resmeriță s-a bucurat de liniște în sânul familiei și de creșterea nepoților săi.

Problemele de sănătate, deși s-au mai ameliorat, nu au mai dispărut însă niciodată și duminică, 5 mai 2024, la aproape 70 de ani, inima sa a încetat să mai bată.

Se spune că bunul Dumnezeu îi cheamă la El în Săptămâna Luminată doar pe cei vrednici, pe cei a căror viață a fost marcată de bunătate, de iubire, de credință. Trecut la cele veșnice chiar în Sfânta zi de Paște, lui Cornel Resmeriță bunul Dumnezeu îi mai face, încă o dată, dreptate, arătându-ne că Lupeniul a pierdut un om bun, un om iubitor de oameni, un om cu credință!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!