”Rănile ierbii”, noul volum de versuri al Cameliei Florescu se lansează la Giurgiu

”Rănile ierbii”, noul volum de versuri al Cameliei Florescu se lansează la Giurgiu

Artist multi-talent, solist muzical, compozitor și textier, redactor de emisiuni radiofonice, Camelia Florescu readuce în atenția publicului latura sa poetică, printr-un nou volum de versuri. Intitulat ”Rănile ierbii”, volumul apărut în Colecția Biblioteca giurgiuveană, realizat bilingv (română-engleză) aduce în atenție cele mai noi creații ale poetei Camelia Florescu.

Cartea va fi lansată oficial în data de 10 mai 2024, în cadrul unui eveniment special, găzduit în Grădina de vară a Bibliotecii județene din Giurgiu.

”Mai sunt câteva zile și volumul meu de poezie RĂNILE IERBII/GRASS WOUNDS va fi în sfârșit „lansat” Este o lansare la propriu pentru că aceasta are loc la Dunăre, în grădina Bibliotecii Județene din Giurgiu, între pomi înfloriți și voci ale grandioșilor artiști pe care i-am invitat și care fac un drum lung ca să îmi fie alături. Vor vorbi despre acest volum distinse personalități, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru gestul și prezența domniilor lor alături de mine: Evelyne Croitoru, Ana Dobre, Andreea Ruxandra Tudor care semnează și traducerea volumului. Coperțile acestui volum de versuri sunt creația artistului plastic Traian Abruda, căruia de asemenea, îi mulțumesc”, ne-a transmis Camelia Florescu.

Ca de fiecare dată, evenimentele care o au în centrul atenției pe remarcabila artistă Camelia Florescu, inegalabilă creatoare de frumos și profilică autoare, lansarea de carte de la Giurgiu va îmbrăca forma unui veritabil spectacol. Asta deoarece, dincolo de personalități ale vieții culturale care au fost invitate să vorbească despre acest proiect literar dus la bun sfârșit de Camelia Florescu, o seamă de artiști, prieteni ai autoarei, vor concerta în cadrul evenimentului. Vor cânta aici compozitorul și solistul Bela Andrași (din Lupeniu), solista Denis Ștefănescu (din București), solista Ionela Mardare Mirică (din Ploiești), tenorul Sorin Lupu (din Cluj Napoca), împreună cu Maria Ciobanu și Cristina Beldean Moșunțan, într-un spectacol prezentat de Octavian Ursulescu.

Director al acestui nou proiect editorial și artistic este Daniela Bardan, managerul Bibliotecii județene din Giurgiu.