Au început lucrările de modernizare de pe strada Morii din Vulcan

Au început lucrările de modernizare de pe strada Morii din Vulcan

O altă lucrare de infrastrcutură edilitară necesară și așteptată de cetățenii municipiului Vulcan, îndeosebi de către cei care locuiesc pe strada Morii (Valea Morii cum este cunoscută în localitate), dar și de pe strada Grivița din vecinătate, a demarat în aceste zile.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu spune că acest proiect a fost cuprins în lista investițiilor publice din localitate și odată cu finalizarea lucrărilor la rețeaua de canalizare din zonă, dar și a documentațiilor privind desemnarea antreprenorului pentru implementarea acestui proiect de investiții, în sfârșit au început și aici lucrările.

Compania care va realiza lucrările de pe strada Morii și Grivița a adus deja utilajele în zonă și echipele de muncitori au trecut efectiv la treabă. Într-o primă etapă se va lucra la amenajarea rigolelor și pregătirea străzii pentru asfaltare. Pentru început este prevăzută reabilitarea tronsonului de drum cuprins între intersecția cu Bulevardul Mihai Viteazu și primul pod peste pârâul Morișoara. ”Au început lucrările de câteva zile și pe strada Morii și vrem să informăm cetățenii Vulcanului că în zilele de 3, 4 și 5 iunie, această porțiune de drum va fi închisă și se va circula pe strada Griviței și pe strada Bazinului. Vom încerca să reducem cât mai mult zilele cu restricții însă trebuie să informăm cetățenii că vor mai fi necesare și alte zile cu restricții totale de circulație, atunci când vom turna efectiv asfaltul și le mulțumesc pentru înțelegere”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Acestea spune că proiectul de pe strada Morii este unul în care, în mai multe etape, se va turna covor de asfalt pentru prima dată, până în zona cunoscută sub numele Barajul 2.

O altă veste bună pentru vulcăneni, îndeosebi pentru cei care locuiesc la case, este aceea că la finalul lunii mai 2024 a fost semnat contractul de finanțare pentru extinderea rețelei de gaz metan. Primarul Cristian Merișanu spune că în acest contract, care are o valoare totală de 14 milioane de lei, sunt cuprinse lucrări de extindere a rețelei de gaz metan pe toate străzile unde nu există în prezent acces la acest serviciu de utilitate publică. Lucrările vor începe efectiv la începutul anului 2025.