Prioritățile primarului Cristian Merișanu pentru mandatul 2024-2028 în fruntea administrației locale din municipiul Vulcan

Prioritățile primarului Cristian Merișanu pentru mandatul  2024-2028 în fruntea administrației locale din municipiul Vulcan

Dincolo de realizările incontestabile ale primarului Cristian Merișanu și ale echipei sale politice, în primul său mandat în fruntea administrației publice locale din municipiul Vulcan, printre activitățile derulate de acesta la cârma Primăriei s-a numărat elaborarea  de noi proiecte de dezvoltare locală. Acestea au fost depuse spre finanțare către organismele europene, astfel încât pentru toate promisiunile cuprinse în Programul electoral al PSD Vulcan și al primarului Cristian Merișanu există deja certitudinea că vor fi realizate.

Prioritățile primarului Cristian Merișanu și ale echipei PSD din Consiliul local Vulcan, pentru mandatul 2024-2028 sunt, astfel următoarele:

ALIMENTARE CU GAZ METAN ÎN TOT MUNICIPIUL. A fost semnat contractul de finanțare în valoare de 14 milioane de lei, iar lucrările încep din 2025. Vor fi vizate toate străzile pe care actualmente nu există rețea de gaz.

CREȘTEREA CONFORTUL CETĂȚENILOR. Se vor înlocui toate punctele de colectare a deșeurilor cu insule ecologice, eliminând astfel mirosul neplăcut și mizeria care rezultă din depozitarea temporară a deșeurilor.

REABILITAREA PARCULUI „AVRAM IANCU”. Începută deja în acest an, reabilitarea Parcului „Avram Iancu” se va încheia în anul 2025. Acest parc va fi redat comunității sub o formă modernă, cu locuri de joacă sigure pentru copii și alei de promenadă răcoroase și elegante pentru toți cetățenii.

ATENȚIE PENTRU COPII. Vor continua investițiile în achiziționarea și montarea de noi locuri de joacă în toate cartierele și modernizarea celor existente.

AMENAJAREA UNEI ZONE DE PROMENADĂ PE CENTRUL VECHI. Proiectul, început în acest an, va transforma întregul traseu al străzii Nicolae Titulescu într-o zonă de promenadă prin vechiul centru al municipiului.

INVESTIȚII NOI N INFRASTRUCTURA SPORTIVĂ. Stadionul și sala de sport vor fi integral modernizare și integrate în cadrul CSM ”Mihai Viteazu”, unde vor activa sutele de copii care fac sport în cele 10 secții sportive ale clubului municipal. Investițiile vor fi realizate prin Compania Națională de Investiții.

LOCUINȚE PENTRU TINERI. Vor fi finalizate lucrările la cele două noi blocuri ANL, destinate tinerilor și se vor face demersuri pentru realizarea altor două blocuri de acest fel.

CONTINUĂ ASFALTAREA DRUMURILOR DE PĂMÂNT. Mai multe străzi din municipiul Vulcan, care nu au asfalt, vor fi modernizare în baza contractului de finanțare multianuală semnat pe Programul ”Anghel Saligny”, care a demarat în acest an.

SIGURANȚĂ ÎN TOATE CARTIERELE.. Peste 100 de camere video supraveghează în prezent domeniul public al municipiului Vulcan, în vederea prevenirii și reducerii fenomenului infracțional. Numărul acestora va fi extins în toate cartierele.

MINI-PARCURI ÎN CARTIERELE VULCANULUI. Acest proiect vizează amenajarea unui număr de 6 mini-parcuri noi care vor fi realizate între blocurile F8 și F9, în zona parcului Octogon, în curtea blocului EVSN, pe amplasamentul terenului de fotbal din fața bl. A2 și A3, pe dealul de lângă Primărie, în zona blocurilor C1, C2 și C3.

PISTE PENTRU CICLISM. Se va finaliza proiectul european prin care localitățile Vulcan și Lupeni vor fi unite printr-o pistă de ciclism.

MODERNIZAREA PIEȚEI AGRO-ALIMENTARE. Modernizarea Pieței centrală țărănească va fi realizată în concordanță cu noile norme igienico-sanitare și se vor implementa soluții pentru fluidizarea traficului pietonal în acest perimetru.

DOTAREA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT. Se vor face în continuare investiții în educație, în special prin dotarea școlilor cu mobilier modern și echipamente didactice. Se fac demersuri pentr7u construirea unei noi săli de sport pentru Școlile gimnaziale nr. 5 și nr. 6.

LOCURI DE PARCARE ȘI SIGURANȚĂ RUTIERĂ. Au fost finalizate documentațiile tehnice pentru amenajarea unui număr de 748 noi locuri de parcare, care vor fi atribuite locuitorilor din blocurile învecinate, prin licitație. Modernizarea infrastructurii rutiere va continua, pentru a fluidiza traficul și a crește siguranța circulației rutiere.

ASFALTĂRI DE STRĂZI ȘI TROTUARE ÎN CARTIERE. Acolo unde unele străzi și alei pietonale nu au putut fi cuprinse în proiectele mari, pentru care s-au accesat fonduri europene, se va interveni pentru lucrări de asfaltare și reparații, cu fonduri de la bugetul local.

ANVELOPAREA BLOCURILOR. Vor continua proiectele de anvelopare a blocurilor acolo unde există asociații de proprietari. În paralel se va acorda consultanță pentru constituirea acestora, în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea clădirilor rezidențiale.

CONTINUĂ PROIECTUL DE DEZVOLTARE A TURISMULUI. Municipiul Vulcan a obținut statutul de stațiune turistică, fapt care deschide noi oportunități pentru investiții majore în turism. În următorii ani va fi configurată o nouă pârtie de schi, dotată cu instalație de cablu, dar și o sanie de vară în Pasul Vîlcan.

INVESTIȚII ÎN SĂNĂTATE. Activitatea Spitalului Municipal Vulcan va fi susținută în continuare prin investiții în achiziția de aparatură medicală. De asemenea, vor fi făcute modernizări la parcarea din incinta Spitalului.

CONTINUĂ PROIECTELE ÎNCEPUTE. Toate proiectele începute în acest mandat vor fi continuate și duse la finalizare în mandatul următor. Echipa PSD dă asigurări în acest sens, inclusiv în cartierul Sohodol acolo unde vor continua lucrările de asfaltare a străzilor și amenajare a parcărilor. În plus, și aici se va amenaja un mini-parc și un loc de joacă pentru copii.

”Intervenim în toate zonele municipiului. Știm de aven de făcut, avem proiectele necesare deja elaborate și avem capacitatea de a le pune în practică. În același timp, suntem interesați în identificarea de soluții pentru a crește numărul locurilor de muncă. Susținem inițiativa privată și sprijinim activitatea investitorilor locale, încurajându-i să se dezvolte, prin accesarea fondurilor europene pe care le au la dispoziție. Am demarat realizarea unor acorduri de înfrățire cu două comunități, una din Italia și una din Franța, astfel încât șansele de a atrage investitori din țări europene dezvoltate să crească în mod semnificativ. Toate acestea vor avea drept consecință creșterea locurilor de muncă pentru tinerii vulcăneni. Am depus și depunem în continuare proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru investiții, acestea fiind cea mai scurtă și cea mai eficientă cale pentru a continua dezvoltarea municipiului Vulcan. Le mulțumesc tuturor cetățenilor care văd toate acestea lucruri, pentru încredere și susținere!”, completează primarul Cristian Merișanu, candidatul PSD Vulcan pentru un nou mandat în fruntea administrației locale de la Vulcan.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara –Cod AEP mandatar financiar 21240002 Executat de Exclusiv Media Group