Prima turbină sosită la noua centrală de la Mintia a fost prezentată oficial

Prima turbină sosită la noua centrală de la Mintia a fost prezentată oficial

Prima turbină sosită la noua centrală de la Mintia a fost prezentată oficial, astăzi, în cadrul unei scurte ceremonii organizate de societatea Mass Global Energy Rom SRL, parte a companiei Mass Group Holding, care realizează această investiție. Lucrările la centrala electrică de la Mintia au intrat, astfel, într-o etapă importantă, care marchează dezvoltarea infrastructurii energetice din județul Hunedoara și din țară.

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost prezent la acest eveniment care i-a avut ca invitați speciali pe reprezentantul Guvernului României, vicepremierul Marian Neacșu, europarlamentarul Mihai Tudose, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Natalia Intotero, secretarul de stat în Ministerul Energiei, Pavel-Casian Nițulescu, și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Lucian-Ioan Rus.

„Prezența domnului viceprim-ministru Marian Neacșu la Mintia este o dovadă clară a sprijinului și angajamentului Guvernului României față de dezvoltarea regională și de modernizarea infrastructurii energetice a țării noastre. Le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect – de la echipele de ingineri și muncitori, până la autoritățile locale și naționale, și bineînțeles, partenerilor noștri de la Mass Global Energy Rom SRL. Această centrală nu este doar o investiție în infrastructură, ci și un angajament față de viitorul nostru economic și ecologic. Acest proiect marchează un nou început pentru Mintia, un loc cu o istorie bogată în domeniul energetic, unde personal mi-am început activitatea profesională în anul 1969. Este emoționant să văd cum acest loc, odată cunoscut pentru fosta termocentrală Mintia, STEAUA MUREȘULUI, renaște prin această investiție deosebită”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, în cuvântul său.

Viceprim-ministrul Marian Neacșu a arătat că aceasta este una dintre cele mai mari investiții în domeniul energetic realizată în România, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro ale cărei efecte vor fi resimțite pozitiv de locuitorii județului Hunedoara în anii următori, apreciind că noua centrală electrică de la Mintia reprezintă o etapă crucială în drumul spre o economie durabilă și prosperă.

Prin utilizarea tehnologiilor moderne și eficiente, județul Hunedoara va asigura o producție de energie consistentă, contribuind astfel la îndeplinirea angajamentelor României în domeniul protecției mediului.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group