Victorie istorică pentru PSD în Valea Jiului și în județul Hunedoara, în alegerile locale

Victorie istorică pentru PSD în Valea Jiului și în județul Hunedoara, în alegerile locale

Alegerile locale de la 9 iunie 2024 au consfințit victoria categorică a candidaților PSD în județul Hunedoara, aceștia reușind să câștige funcțiile de primari în cele mai multe dintre cele 69 de UAT-uri din județ, dar și președinția Consiliului județean Hunedoara. Rezultatele sunt cu atât mai semnificative cu cât scorul electoral obținut de PSD este unul istoric, victoria social-democraților pe votul politic fiind una fără echivoc, mai ales în localități mari precum Hunedoara, Orăștie, Brad sau în orașele și municipiile de pe Valea Jiului.

Potrivit primelor estimări, candidatul PSD pentru funcția de președinte al CJH, Laurențiu Nistor a fost validat pentru un nou mandat în fruntea administrației județene cu peste 70% din voturile hunedorenilor.

Scoruri de peste 70%, chiar peste 80% pe alocuri au obținut și candidații PSD pentru funcția de primar în marile municipii ale județului, prin Dan Bobouțanu (la Hunedoara), Lucian Resmeriță (la Lupeni), Dănuț Buhăescu (la Uricani), Ovidiu Bălan (la Orăștie), Florin Cazacu (la Brad), Nicu Dunca (la Aninoasa), Vasile Jurca (la Petrila). Rezultate foarte bune au înregistrat și ceilalți candidați ai PSD din Valea Jiului, Tiberiu Iacob Ridzi (la Petroșani) și Cristian Merișanu (la Vulcan), care au recâștigat fotoliile de primar pentru încă un mandat de 4 ani.

Fără îndoială, una dintre cele mai mari surprize electorale ale anului 2024 este câștigarea Primăriei Deva, unde candidatul social-democrat Lucian Rus consemnează câștigarea mandatului de primar, în premieră pentru PSD.

Surprize notabile vin însă și dinspre PNL care, deși este marele pierzător al alegerilor din județul Hunedoara, a reușit totuși obținerea unor victorii de palmares, prin câștigarea funcției de primar la Simeria (prin Emil Râșteiu), la Geoagiu (prin Ovidiu Vlad) sau în comuna Pui (prin Ovidiu Ciolea).

Rezultatele complete ale alegerilor locale din cele 69 de UAT-uri din județul Hunedoara, precum și cifrele exacte ale scorului politic înregistrat de competitorii electorali le veți putea afla în cursul acestei zile, imediat după publicarea proceselor-verbale întocmite de președinții secțiilor de votare din fiecare localitate.

Felicitări, câștigătorilor! Onoare, învinșilor!