Dictonul regal „Nihil sine Deo” trebuie să-l fi inspirat și călăuzit în viață și pe colecționarul timișorean dr. Ionel Tuțac, în fondarea unui „Muzeu al Bibliei”, după modelul celui existent în SUA, la Washington.
Zilele trecute, inedita expoziție a colecționarului dr. Ionel Tuțac a ajuns la Petroșani, cu o parte din cele peste 1300 de exponate, manuscrise, pagini sau exemplare complete ale Cărții Cărților, între care se regăsesc Biblii în peste 100 de limbi și dialecte, mai vechi sau mai noi, de dimensiuni mari sau miniaturale, inclusiv Nano Biblia (inscripționată pe un micro-chip), dar și exemplare cu o valoare teologică, istorică și culturală inestimabile.
Expoziția a fost prilejuită de seria evenimentelor culturale de excepție care au avut loc pe parcursul unei săptămâni întregi la Petroșani, evenimente care au marcat aniversarea celor 75 de ani de activitate neîntreruptă a Asociației CAR-CFR Petroșani, la inițiativa și în organizarea destoinicului său președinte, Dionisie Ardelean.
Sute de oameni, sute de copii, sute de vizitatori au trecut pragul sediului din Piața Victoriei-Petroșani al Asociației CAR-CFR pentru a vizita această expoziție, prezentată cu pasiune, cu răbdare și cu maxim profesionalism chiar de către colecționarul dr. Ionel Tuțac. E greu de descris în doar câteva cuvinte această fascinantă întâlnire cu Cartea Sfântă. De aceea, împreună cu Ilie Pintea am filmat un reportaj la expoziția „Muzeul Bibliei” unde, pe lângă fascinantele exponate ale Sfintei Scripturi, am avut bucuria unui la fel de fascinant dialog cu colecționarul dr. Ionel Tuțac, el însuși o veritabilă enciclopedie a culturii credinței universale.
