„Cărările Regale ale Transilvaniei”, un nou album de excepție marca „Fotogeografica”

„Cărările Regale ale Transilvaniei”, un nou album de excepție marca „Fotogeografica”

O nouă expoziție de fotografie dublată de încă un album foto cu imagini surprinzătoare din frumusețile țării noastre, realizat sub emblema „Fotogeografica”, într-un alt proiect de xcepție coordonat de geograful Paul Bordaș, va fi lansat sâmbătă 14 iunie 2024, ora 11:00, împreună cu vernisajul expozițional aferent, la Hanul Gabroveni, Str. Lipscani nr. 84 – 90, Bucureşti.

Evenimentul, derulat sub genericul „Cărările Regale ale Transilvaniei” este Zilei Oficiale a Regelui Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (King’s Birthday), MS Charles al III lea și va avea loc sub înaltul patronaj al Președinției României.

„În semn de prețuire a dragostei și atașamentului față de România a Majestății Sale Charles al III lea, Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord, echipa România Student Tour a dat curs unei noi provocări de a realiza volumul in honorem Cărările Regale ale Transilvaniei, o incursiune iconică, spațială și temporală, urmând traseul vizitelor Majestății Sale în Transilvania”, spune Paul Bordaș despre acest nou proiect al său.

Volumul cuprinde o suită de povești iconice, mesaje din partea domnului Nicușor Dan – Președintele României, domnului academician Ioan Aurel Pop – Președintele Academiei Române, doamnei Laura Popescu – Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnului prof.univ.dr. Corneliu Iațu – Președintele Societății de Geografie din România, domnului prof.univ.dr. Marian Preda – Rectorul Universității din București, domnului Marius Bostan – fondatorul comunității Repatriot și testimoniale ale Majestății Sale, Charles al III lea, de la prima Sa vizită în România și până în prezent.

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase. (…) Sunt nespus de mândru să am o stră-stră-străbunică din Transilvania, ea însăşi o urmaşă a lui Vlad Ţepeş. Şi de faptul că stră-strămătuşa mea a fost mult iubita Regină Maria a României”, sunt cuvintele rostite de Charles al III-lea, Rege al Marii Britanii și Irlandei de Nord, despre ținuturile României, pe care le-a vizitat și promovat de atâtea și atâtea ori.

Inițiatorul proiectului, Paul Bordaș spune că volumul „Cărările Regale ale Transilvaniei” va fi trimis Majestății Sale, Regelui Charles al Marii Britanii și Irlandei de Nord și prezentat la diverse manifestări naționale și internaționale, cât și în centre universitare din România și din întreaga lume.

Evenimentul este realizat de Casa de Cultură a Studenților București, cu sprijin deosebit ARCUB, în cadrul programului „România Student Tur”.

Programul Romania Student Tour constituie un concept original privind redescoperirea și promovarea patrimoniului cultural și natural al României. O echipă ce renaște an de an, în urma celei mai importante competiții naționale de artă fotografică, FOTOGEOGRAFCA, pune în aplicare sub sloganul cine suntem și de ce vorbim românește, un trio-dimensional știință, pasiune, artă. Succesul remarcabil înregistrat la numeroase evenimente culturale și de tineret în plan intern și internațional a demonstrat, pe deplin, că Romania Student Tour este un produs cultural cu consistență valoroasă și o vizibilitate notabilă. Prin fotografie, ca mediu informațional, prin modalitatea de abordare și prezentare, descoperim la România Student Tour o lume fascinantă, cu o profundă încărcătură emoțională, o Românie reală.