Mesaj de sărbători / Lucica Dina Muntean – senator PNL

Home Stiri la zi Mesaj de sărbători / Lucica Dina Muntean – senator PNL
Mesaj de sărbători / Lucica Dina Muntean – senator PNL

Anul acesta, cu ocazia Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, am primit un dar de suflet de la fiica noastră Maria, cea cu mâini de aur, care, ori de câte ori are ocazia, așează culoarea sentimentelor ei în aranjamente florale sau în alte aranjamente de sărbătoare. Brădulețul împodobit de ea cu decoruri specifice acestui moment al anului, cu aroma cetinii, fructelor uscate și scorțișoarei din steluțele de turtă dulce, va împodobi casa noastră și în jurul lui vom colinda cu mult drag împreună cu copiii și nepoții noștri.

Și pentru că am primit acest dar de suflet, m-am gândit să înmulțesc și eu bucuria Crăciunului, oferind la rândul meu unei persoane dragi un tablou pictat de o fetiță cu mâini de aur pe care o cheamă Maria Păcuraru. Ea a fost prezentă zilele trecute în Senatul României, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de asistență socială în județul Vaslui, unde copiii beneficiari ai sistemului județean de protecție specială au organizat o expoziție cu vânzare.

După ce am admirat toate exponatele, m-am oprit în fața acestui tablou. Imediat, Maria s-a apropiat de mine și m-a întrebat: „Vă place? Eu l-am pictat! Vreți să-l cumpărați?” Și l-am cumpărat! L-am cumpărat pentru a-l dărui unui tată devotat din Valea Jiului, care are un copil cu dizabilități și care luptă neîncetat pentru a-i oferi remediile necesare însănătoșirii. Gândul meu a fost acela de a-i arăta ce lucruri minunate pot crea copiii în orice condiții și că drumul cel mai scurt de la o inimă luminoasă a unui copil la o inimă luminoasă a altui copil este frumosul pe care îl pot exprima printr-o pictură, un colind, o urare sau printr-un zâmbet curat.

Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului să fie pentru noi toți prilejul de a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru copiii de lîngă noi, dar și pentru a ne gândi cu multă dragoste la copiii-îngeri care-și petrec Crăciunul în lumina vieții veșnice.

Bucuria nostră nu poate fi deplină în aceste zile, în care comunitățile din Valea Jiului au fost cutremurate de un eveniment tragic în care au fost implicați șase copii, dintre care unul a plecat spre stele, iar alți trei se luptă pentru viața lor la Timișoara. Cu gândul la ei, în Noaptea Sfântă vom fi împreună, așa cum am fost mereu, așezând sub brad bucuriile și durerile noastre și sperând că Dumnezeu ne va ajuta să le înmulțim pe primele și să le vindecăm pe ultimele.

Sărbători liniștie, vă doresc tuturor!

Lucica Dina Muntean
Senator PNL de Hunedoara