Arcași hunedoreni pe tabloul ”Hyundai Archery World Cup 2023” din Turcia

Home Stiri la zi Arcași hunedoreni pe tabloul ”Hyundai Archery World Cup 2023” din Turcia
Arcași hunedoreni pe tabloul ”Hyundai Archery World Cup 2023” din Turcia

O delegație a Federației Române de Tir cu Arcul este prezentă, în aceste zile, în Antalya (Turcia), regiune în care se desfășoară prima etapă a ”Hyundai Archery World Cup 2023”, una dintre cele mai importante competiții de tir cu arcul din lume.

Evenimentul are loc în perioada 18 – 23 aprilie 2023.

Delegația reprezentativă a României pentru proba de arc olimpic este formată din sportivii Mario ȚÎMPU, Beatrice MIKLOȘ, Tamaș MOREH și Mădălina AMĂISTROAIE, primii doi fiind componenți ai secției de tir cu arcul din Aninoasa a SCM Deva. Aceștia sunt însoțiți de antrenorul federal Viorel HABIAN, acesta fiind, la rândul său, reprezentant al județului Hunedoara, coordonator al arcașilor de la Aninoasa.

În această etapă, sportivii noștri vor concura pentru medalii la individual masculin, individual feminin și echipă mixtă, numai dacă punctele cumulate la individual permit calificarea în faza următoare.

”Competiția din Antalya este a doua întrecere în aer liber la care participăm anul acesta, dar este în același timp poate cea mai puternică din acest an. Categoric, planul de pregătire și condițiile actuale sunt mult mai bune decât cele anterioare, dar comparativ cu celelalte echipe de recurve, noi am început pregătirea pe distanțe lungi, în outdoor, mai târziu, din motive independente de noi. Important este că ne-am atins obiectivul principal de a califica echipa mixtă la JE de la Cracovia și vom continua pentru a obține calificarea la JO de la Paris. În plus, această etapă de Cupă Mondială este foarte utilă, în principal pentru evaluarea sportivilor care vor participa la Jocurile Europene din Polonia și estimez o evoluție în creștere a formei sportive a acestora”, a declarat antrenorul Viorel Habian.

Cupa Mondială de tir cu arcul a avut loc pentru prima dată în anul 2006, fiind circuitul internațional competițional anual de elită pentru sportivii care își reprezintă echipele naționale. Formatul competiției constă din patru etape intermediare și una finală, în care sunt invitați să concureze doar cei mai buni arcași ai sezonului precedent.

La această primă etapă sunt înscriși 238 de sportivi în probele de arc olimpic din 33 de țări.