Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: NĂSĂLEAN IONUȚ

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: NĂSĂLEAN IONUȚ

Născut și crescut în cartierul Viitorului din municipiul Lupeni, unul dintre cele mai mari cartiere ale acestei localități, dar și unul cu multiple probleme de ordin administrativ și social, Ionuț Năsălean s-a format, din punct de vedere politic, evident, ca simpatizant al stângii. Copilul rebel din gașca de pe Viitorului este astăzi un apreciat profesor și antrenor sportiv, dar și un om implicat în viața social-politică și administrativă a Lupeniului.

Cu gândul la statutul său de lider al tinerilor din cartierul Viitorului, dar mai ales cu dorința de a-i sprijini pe locuitorii din municipiul Lupeni, a intrat și în politică, în 2016, atunci când a reușit, ca lider al filialei locale a PRM, cea mai bună performanță a acestui partid din întregul județ, obținând 4 mandate de consilieri locali la Lupeni și devenind astfel principala forță politică de opoziție din Consiliul local. A înțeles că opoziția de dragul opoziției nu este atitudinea așteptată de votanții săi și s-a convins, în scurt timp, că tânărul primar Lucian Resmeriță este, de fapt, un aliat al tuturor celor care-și doresc dezvoltarea comunității locale din Lupeni. Acest argument este cel care l-a adus, în 2020, în PSD, alături de primarul Lucian Resmeriță, în echipa care a reușit să implementeze cele mai multe, cele mai valoroase și cele mai mari proiecte de dezvoltare a municipiului Lupeni de după Revoluție. ”Bucuria mea a fost cu atât mai mare cu cât am văzut că între aceste proiecte, o bună parte au avut în vedere cartierul meu de suflet, cartierul Viitorului. Iar asta m-a făcut să fiu și mai încrezător în această echipă politică. Eu am crescut în cartierul Viitorului și am și astăzi, când nu mai locuiesc efectiv acolo, cei mai mulți prieteni, tot acolo. Mă știe lumea în Viitorului și cu mască și fără mască. Niciodată nu i-am mințit pe oameni și nu am promis lucruri pe care nu le putem face! Oamenii din acest cartier mare al Lupeniului văd că lucrurile s-au schimbat mult în bine, văd că administrația locală ”îi bagă în seamă” și văd că primarul Lucian Resmeriță și, noi toți cei din jurul său, ne dorim schimbarea în bine a vieții oamenilor din acest cartier și acționăm concret în această direcție”, spune Ionuț Năsălean.

Atât ca profesor de sport, cât și ca iubitor de sportului, Ionuț Năsălean și-a dorit să fie părtaș la renașterea sportului în municipiului Lupeni, să contribuie efectiv la acest lucru și să fie parte a unor proiecte care au menirea să-i readucă pe copii și tineri pe terenurile și în sălile de sport. ”S-a făcut mult pentru sport, la fel ca și pentru alte domenii, în ultimii ani, în municipiul Lupeni. Am reușit să reînființăm clubul-fanion al orașului, CS Minerul Lupeni. Avem aici cele mai multe cluburi sportive private din toată Valea Jiului și fiecare dintre acestea se bucură de atenția și sprijinul Consiliului local și Primăriei municipiului Lupeni, pentru echipament, deplasări, premii ș.a.m.d. Am reușit să implicăm în sport mii de copii și tineri, iar rezultatele încep tot mai mult să apară, inclusiv la nivel de performanță”, spune Ionuț Năsălean.

De altfel, ca antrenor al C.S. ”Ionuț Team”, el însuși este acum generator de performanță într-un sport al luptei și al curajului, Kempo-K1, în care a evoluat și ca sportiv sub bagheta lui Florin Mârza. ”Am înființat, în urmă cu 5 ani clubul de kempo ”Ionuț Team” Lupeni și de 4 ani sunt antrenor cu acte-n regulă. Sunt mândru că sub coordonarea mea, sportivi precum Ciprian Bucur, Darius Stoica, Cristian Stoica, Alexandra Năsălean, Denisa Ganță, Lavinia Ferenczi, Raisa Rus, Crina Szell au deja în palmares rezultate bune și foarte bune în competiții naționale. Sunt bucuroși că la Lupeni avem din nou sportivi de talie internațională, precum Timeea Ștefănescu sau Denisa Ganță”, explică Ionuț Năsălean.

Acesta este convins că noul Consiliul local al municipiului Lupeni, împreună cu primarul Lucian Resmeriță, vor fi în continuare susținători ai sportului lupenean , așa cum vor constitui motorul de dezvoltare al localității în toate domeniile. Și este mândru de faptul că are șansa de a face parte din această echipă a prezentului și viitorului politic și administrativ al municipiului Lupeni. ”Mă simt aici, în PSD, ca acasă, ca între prietenii mei din cartierul Viitorului. Mă simt apreciat, mă simt util și vreau să fiu un exemplu pentru toți tinerii din Lupeni, pentru elevii mei, arătându-le că dacă eu, Ionuț Năsălean, copilul rebel din gașca de pe Viitorului am ajuns aici, atunci tinerii de astăzi din toate cartierele Lupeniului au acum șansa și pot, în mod cert, să ajungă mai sus decât mine!”, crede Ionuț Năsălean.

Și toate aceste lucruri au, la Lupeni, un numitor comun: familia PSD condusă de primarul Lucian Resmeriță și de președintele organizației locale, senatorul Cristian Resmeriță.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group