Programul de telemedicină dezvoltat în județul Hunedoara de Asociația Salvital reprezintă un model de bune practici la nivel național. Începând din anul 2021, prin acest program, locuitorii județului Hunedoara au acces la servicii medicale gratuite în cadrul caravanelor organizate de Salvital.
Din 2021 și până în prezent, peste 12.800 de persoane au beneficiat de consultațiile oferite gratuit de Salvital. Petru Mărginean, președintele Asociației Salvital spune că prin acest program a fost îmbunătățit considerabil accesul la serviciile de sănătate în special pentru cetățenii din zonele rurale, izolate sau greu accesibile, oferindu-le consultații medicale gratuite.
Acesta a menționat faptul că succesul acestui program nu ar fi fost posibil dacă Asociația Salvital și, în mod special, programul de Telemedicină dezvoltat în toți acești ani, nu s-ar fi bucurat de susținerea administrației județene și, în mod special, a președintelui Consiliului județean Hunedoara, Laurențiu Nistor. Din acest motiv, la finalul încă unui an de succes al acestui proiect, Asociația Salvital i-a conferit o Diplomă de apreciere pentru susținerea Programului de Telemedicină și Teleconsultații în județul Hunedoara, președintelui CJH, Laurențiu Nistor.
„Ne exprimăm sinceră recunoștință pentru precouparea dumneavoastră continuă privind sănătatea hunedorenilor. Programul de telemedicină dezvoltat în județul Hunedoara reprezintă un model de bune practici la nivel național. Vă mulțumim pentru receptivitate, susținere și încredere!”, este mesajul înscris pe această diplomă de echipa Salvital.
Președintele CJH, Laurențiu Nistor a precizat că Programul de Teledecină și Teleconsultații, lansat în județul Hunedoara în premieră națională, a avut și are ca scop acordarea de servicii de sănătate cât mai multor locuitori din județul nostru, în special celor care trăiesc în zone mai greu accesibile ori la distanțe mari față de spitale. „Mulțumesc Savital pentru această distincție care mă onorează! Ne dorim ca în colaborare cu primăriile care susțin Asociația Salvital să dezvoltăm în continuare acest program, iar împreună cu personalul specializat al asociației să ajungem la cât mai mulți hunedoreni, care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.
Acesta a menționat că anul 2025 va fi un an în care cea mai importantă atenție a activității CJH se va îndrepta către dezvoltarea, în continuare, a sistemului medical din localitățile județului Hunedoara, îndeosebi a instituțiilor sanitare aflate sub directa administrare a CJH.