Oportunitățile de finanțare din cadrul Mecanismului pentru o Tranziție Justă prezentate la Deva

Home Administrație Oportunitățile de finanțare din cadrul Mecanismului pentru o Tranziție Justă prezentate la Deva
Oportunitățile de finanțare din cadrul Mecanismului pentru o Tranziție Justă prezentate la Deva

Președintele Consiliului Județean Hunedoara a continuat, joi, 29 septembrie 2022, seria întâlnirilor pe tema oportunităților de finanțare, prin programele gestionate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Mecanismului pentru o Tranziție Justă. La discuțiile desfășurate de această dată la Deva a participat secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Ovidiu Cîmpean, aflat pentru două zile în vizită în județul nostru.

În cursul dimineții, a avut loc o primă întâlnire la sediul Camerei de Comerț și Industrie a județului Hunedoara cu oamenii de afaceri din județul Hunedoara interesați să acceseze fonduri prin acest program.

„M-am bucurat să văd că printre participanți au fost mulți oameni de afaceri tineri și multe femei antreprenor. Informațiile primite astăzi le vor fi de ajutor în pregătirea documentațiilor pentru proiectele pe car le vor depune prin Mecanismul pentru o Tranziție Justă”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

A doua întâlnire, desfășurată la prânz, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, a fost cu primarii din județul Hunedoara. Reprezentanții administrației publice locale sunt direct interesați să-și dezvolte zonele pe care le conduc și orice program de finanțare este bine-venit.

„I-am îndemnat pe primari să-și pregătească din timp portofoliul de proiecte și să urmărească toate axele de finanțare pe Tranziția Justă. I-am asigurat de tot sprijinul Consiliului județean Hunedoara, care are o echipă de profesioniști, deschisă să-i ajute cu tot ceea ce este nevoie”, a precizat președintele Laurențiu Nistor.

Din cele 6 județe care beneficiază de Mecanismul pentru o Tranziție Justă, județul Hunedoara va primi un sfert din totalul fondurilor alocate – 510 milioane de euro. Este pentru prima dată când județul nostru beneficiază de fonduri atât de consistente pentru derularea proiectelor de dezvoltare a fostelor zone monoindustriale.

Județul Hunedoara este singurul județ din România pe teritoriul căruia există două structuri asociative de dezvoltare teritorială integrată, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Moții, Țara de Piatră”, și Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată „Valea Jiului”, care vor beneficia de finanțări europene nerambursabile prin acest program.